iOS 14.2 підтвердила, що в комплекті iPhone 12 не буде навушників

    698

    Це не здається безглуздим, оскільки тільки недавно компанія відмовилася від комплектного блоку живлення в нових Apple Watch.

    Ще в кінці травня 2020 року авторитетний інсайдер-аналітик Мін-Чі Ко (Ming-Chi Kuo) повідомив, що в комплектації iPhone 12 не буде навушників — за його словами, таким чином Apple хоче підвищити продажі фірмової бездротової гарнітури AirPods. Пізніше багато інших інсайдерів підтвердили цю інформацію, а тепер, після виходу iOS 14.2 beta 2, натяк на відсутність навушників в комплекті з прийдешніми iPhone з’явився в самій операційній системі.

    До виходу другої бета-версії iOS 14.2 опис до одного з пунктів в «Налаштуваннях» містив словосполучення «комплектні навушники», але після виходу оновлення з цього тексту пропало слово «комплектні»:

    «Для зменшення впливу радіочастотного випромінювання, використовуйте функцію гучного зв’язку, наприклад, вбудований динамік, комплектні навушники або інші аналогічні аксесуари».

    Вищеописана інформація не видається помилковою, оскільки тільки недавно компанія Apple зробила щось схоже: в комплекті нових Apple Watch Series 6 і SE немає блоку живлення — лише USB-кабель. «Яблучна» корпорація аргументувала це прагненням захистити навколишнє середовище і впевненістю, що у більшості користувачів є сумісний зарядний пристрій (наприклад, від iPhone).