iOS 13.1 буде сповільнювати роботу iPhone XR і XS зі слабкою батареєю

    152

    З виходом iOS 13.1 функція уповільнення процесора почне працювати на iPhone XR і XS. Це дозволить запобігти відключенню смартфона в ситуаціях, коли акумулятор не витримує навантаження.

    Як і у випадку з більш старими моделями iPhone, функція буде включатися, якщо у пристрої старий акумулятор. При бажанні її можна буде відключити: тоді смартфон буде працювати швидше, але ризик раптового відключення підвищиться.

    Втім, при включеному уповільненні на iPhone XR і XS різниця буде не так помітна, як на iPhone 7 і старіших пристроях. Справа в тому, що у всіх смартфонах Apple, починаючи з iPhone 8, встановлена ​​спеціальна система моніторингу енергоспоживання.

    Apple не розповіла, чи з’явиться функція на iPhone 11. Але в документі техпідтримки йдеться про «більш просунуту» систему управління енергоспоживанням, ніж на старих смартфонах. За словами компанії, ця функція автоматична і завжди включена. Тому уповільнення, швидше за все, буде працювати і на останніх пристроях – просто не так, як раніше.

    Про те, що Apple уповільнює роботу iPhone зі старими акумуляторами, стало відомо в 2017 році. Це викликало бурю невдоволення серед користувачів і навіть спричинило за собою штрафи щодо компанії. Купертинівському гігантові довелося додати в iOS можливість відключати уповільнення.