16 захоплюючих видів на Землі, від яких паморочиться у голові

3373

Є на нашій планеті такі місця, на які залишається тільки стояти і дивитися, розкривши рот. Тому що вид у них дійсно захоплюючий. Ми зібрали 16 таких місць, які по-справжньому справляють враження. Коли-небудь ми обов’язково туди з’їздимо.

Міст на льодовику Дахштайн, Австрія

© dailymail
© dailymail

На льодовику Дахштайн в Альпах розташований один з найвищих мостів у світі. Що й казати: якщо вам не по собі і у вас паморочиться в голові при погляді на гори, то це місце точно не для вас.

Пустеля Наміб зустрічається з Атлантичним океаном

© reddit
© reddit

У пустелі Наміб розташовані одні з найвищих і найбільш видовищних піщаних дюн в світі. Ці дюни простягаються аж до краю Атлантичного океану, створюючи воістину чарівний вид.

Острів Скай, Шотландія

© imgur
© imgur

Острів Скай добре відомий своєю дивовижною географією та дикою природою. Він привертає увагу чарівними безлюдними пейзажами, горами Кулин, старовинними замками і чистими озерами.

Дванадцять Апостолів, Австралія

© imgur
© imgur

Дванадцять апостолів – це цілий ряд вапнякових скель біля узбережжя Національного парку Порт-Кемпбелл. Ці скелі утворилися в результаті тисячолітньої роботи океану.

Паган, М’янма

© wordpress
© wordpress

У стародавньому місті Паган знаходиться безліч буддійських храмів і монастирів. Раніше більше 10000 з них були діючими, до сьогоднішнього дня збереглося всього близько 2200 об’єктів.

Пік Вікторія, Гонконг

© tapiture
© tapiture

Пік Вікторія, розташований на захід від Гонконгу, відкриває шикарний і барвистий вид на нічне місто. Це найвища точка острова Гонконг.

Місячний міст, Тайбей, Тайвань

© flickr
© flickr

Місячний міст – головна визначна пам’ятка міського парку Даху. З настанням сутінків міст відсвічується в воді озера, створюючи химерний дзеркальний ландшафт.

Білі кліфи Дувра, Англія

© hdwallfree
© hdwallfree

Знамениті крейдяні скелі знаходяться на узбережжі графства Кент. Вони здавна служили для моряків символом наближення до берегів Англії. Саме Білим скелям Англія зобов’язана римською назвою «Альбіон» ( «albus» – «білий»).

Язик троля, Норвегія

© yandex
© yandex

Цей кам’яний виступ утворився в результаті відколу шматка скельної породи від масиву гори. Він височить над озером на висоті 350 метрів. Дістатися сюди не так просто, доведеться подолати піший маршрут довжиною в 12 кілометрів.

Гора Корковадо, Ріо-де-Жанейро, Бразилія

© reddit
© reddit

З піку гори Корковадо, на якій встановлена відома статуя Христа-Спасителя, відкривається унікальний вид на жвавий район Ріо-де-Жанейро, а також на знамениту гору Цукрова Голова.

Схід сонця на острові Пасхи

© flickr
© flickr

Острів Пасхи – клаптик пустельної землі, загублений посеред Тихого океану. Всьому світу він відомий завдяки унікальним кам’яним статуями-велетням, які немов зберігають його таємниці.

Печера Меліссані, острів Кефалонія, Греція

© iliketowastemytime
© iliketowastemytime

Відповідно до грецької міфології, німфи населяли цю печеру і заманювали в неї людей своєю красою. Але зараз і заманювати туди нікого не потрібно. Безлічі плавців хочеться побачити яскраво-синю воду в світлі сонця своїми очима.

Фьятлабакслейд, Ісландія

© 500px
© 500px

Маршрут по гірській стежці з невимовною для нас назвою є дивовижною мальовничою подорожжю через високогір’я на північ від льодовика Мірдальсйокудль, який мігрував сюди тисячі років тому.

Гора Кіліманджаро, Танзанія, Африка

© imgur
© imgur

40000 туристів піднімається на Кіліманджаро щороку, і це не рахуючи носіїв, кухарів і гідів. І воно дійсно варте того.

Готель «Кембрія» в швейцарських Альпах

© mastermeeting
© mastermeeting

Готель розташований в мальовничому гірському місці швейцарських Альп із захоплюючими видами на гірський пейзаж. Цей басейн вважається одним з найкрасивіших у світі.