Тихий мальовничий пляж Туріметта, Австралія (22 фото)

390

Природа Австралії завжди разюче відрізнялася від інших континентів. Здається, що віддаленість цих земель по-особливому вплинула на розвиток усієї Австралії. Саме тут зустрічаються ландшафти, що вражають уяву непідготовлених туристів. Одне їх таких дивовижних місць – прихований з обох сторін невеликими скелями пляж Туріметта (Turimetta Beach), розташований на тихоокеанському узбережжі на території Північних пляжів Сіднея.

Це не справжній пляж у звичному сенсі слова – купатися тут небезпечно, і навіть у призначеній для купання зоні кам’янисте дно створює масу незручностей. Любителі серфінгу будуть незадоволені невисокими хвилями і небезпекою в будь-який момент опинитися на порослих яскравим зеленим мохом скелях, які створюють тут основну частину ландшафту.

Непомітні розломи в скелях, більшість яких знаходиться в центральній і бічних частинах пляжу, – ще одна небезпека, що підстерігає цікавих туристів. Потрібно бути напоготові і уважно стежити за тим, куди поставити ногу.

Під час шторму скелі на пляжі Туріметта стають притулком для акул та інших мешканців прибережних вод – вони рятуються від стихії в невеликих печерах і кишенях під водою. Облюбували ці скелі і місцеві рибалки, тому пляж рідко буває безлюдним.

Туристи відвідують пляж Туріметта не заради купання у воді, яка під час штилю стає тихою і дзеркальною. Головне тут – це фантастичні види, подібних яким немає в інших куточках планети. Фотографи та любителі прекрасного знайдуть тут масу цікавих і незабутніх точок огляду.



• не пропусти