Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії

919

Озеро Накуру – одне з трьох пов’язаних озер в Області Східно-Африканської зони розломів в Кенії. Ці озера є батьківщиною 13 видів птахів, що знаходяться під загрозою зникнення, а так же місцем найвищого різноманітності птахів у світі. Абсолютно неймовірна особливість Озера Накуру – неймовірні кількості довгоногих, великих і малих фламінго з довгою шиєю.

Достаток особливих водоростей залучає цих птахів, які покривають практично весь берег. Фактично, Озеро Накуру – єдине саме велике місце для харчування малого фламінго, і основне нерестовище для великих білих пеліканів. Накуру описано орнітологами як найбільше місце для спостереження за птахами у світі. Ми вже писали про найбільшу в світі популяції фламінго , тут же доповнимо цю підбірку новими фотографіями та фактами.

Малого фламінго можна відрізнити по його темно-червоному пунцовий дзьоба і рожевому оперенню на відміну від великого. Малі фламінго зазвичай зображаються в документальних фільмах, головним чином, тому що їх чисельність більше. Фламінго харчуються морськими водоростями, утворювати в в теплих лужних водах і планктоном. Вчені вважають, що популяція фламінго в Накуру, що перевищує мільйон особин, споживає приблизно 250,000 кг морських водоростей на гектар площі поверхні щорічно. Віднедавна число Фламінго зменшилася, можливо, через занадто великого розвитку туризму та забруднення від промислової водопровідної станції поблизу, або просто через зміни в якості води. Зазвичай, озеро відступає протягом сухого сезону і наповнюється водою протягом сезону дощів. В останні роки між рівнем води сухих сезонів і сезонів дощів також відбулися серйозні зміни. Підозрюють, що це викликано збільшенням орних земель і інтенсивному виробництві врожаю і урбанізації. Забруднення і посуха вбивають корм фламінго, що змушувати їх мігрувати до сусідніх Озерах.

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (1)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (2)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (3)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (4)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (5)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (6)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (7)

Рожеві фламінго озера Накуру в Кенії (8)



• не пропусти