Дивовижний королівський замок Пелеш, Румунія (17 фото)

12305

Одна з головних визначних пам’яток Румунії знаходиться на середньовічному шляху, який з’єднує Валахію та Трансильванію. Саме тут, у мальовничому куточку Карпатських гір був побудований замок Пелеш (Castelul Peleş).

Він розташований у північно-західній частині румунського міста Синаї. Бухарест – столиця Румунії знаходиться від замку на відстані 135 кілометрів, місто Брашов у 60 кілометрах. Побудована споруда в стилі неоренесанс у період з 1873 по 1914 роки. Свою назву замок отримав на честь гірської річки, що протікає в безпосередній близькості. У наш час цей старовинний королівський палац вважається історичним і культурним пам’ятником країни.

Відвідування замку стало доступним для туристів після революції в Румунії. Побачити ці місця прагнуть румунські та іноземні туристи. У Синаї знаходиться великий туристичний комплекс, до якого разом з замком Пелеш входить і замок Пелішор, розташований поблизу.

Крім дивовижної архітектури двох замків туристів вражають тераси, які з неймовірною гармонійністю вписуються в садовий ландшафт. Вони прикрашені красивими фонтанами, вишуканими сходами, урнами, левами, статуями з каррарського мармуру і різними чудернацькими декоративними деталями. Головний вхід прикрашає велична статуя короля Кароля Першого, яку виліпив італійський скульптор Рафаелло Романеллі. Привертає увагу туристів і статуя королеви Єлизавети, на якій вона зображена вишитою. Вишивка вважається традиційним румунським ремеслом. Поряд з туристичним комплексом можна купити зразки народно промислу та сувеніри.

У замку налічується більше 160 кімнат. Всі вони вишукано декоровані і розкішно обставлені. Тут зберігаються багаті колекції творів мистецтва, які включають вироби зі срібла і золота, фарфор, меблі, обладунки та зброя, килими та гобелени, європейський живопис і скульптури.

Замок Пелеш, Румунія (1)

Замок Пелеш, Румунія (2)

Замок Пелеш, Румунія (3)

Peles-Castle-in-Romania-romania-28059887-1024-683

Romania-Peleisor_Castle_winter_Wallpaper

Peles-dvorac-Rumunija

Замок Пелеш, Румунія (4)

Замок Пелеш, Румунія (5)

Замок Пелеш, Румунія (6)

Замок Пелеш, Румунія (7)

Замок Пелеш, Румунія (8)

Замок Пелеш, Румунія (9)

Замок Пелеш, Румунія (10)

Замок Пелеш, Румунія (11)

Замок Пелеш, Румунія (12)

Замок Пелеш, Румунія (13)

Замок Пелеш, Румунія (14)

Замок Пелеш, Румунія (15)

Замок Пелеш, Румунія (16)

Замок Пелеш, Румунія (17)



• не пропусти