Дивовижний замок Корвінів, шматок загадкової Трансільванії, Румунія (15 фото)

6654

У Румунії на півдні Трансільванії в маленькому промисловому містечку Хунедоара знаходиться дивовижний Замок Корвінів. Серед гірничодобувних і металургійних підприємств цей замок височить, як квітка, нагадуючи про прекрасну історію Трансільванії. Угорці його називають Вайдахуньяд.

Спочатку на місці замку була цитадель угорського короля, яку побудував у чотирнадцятому столітті Сигізмунд Люксембурзький. Збудував замок Янош Гуняді в п’ятнадцятому столітті на місці отриманого у спадок від батька фортеці. Його стрімка військова кар’єра, завдяки перемогам над турками під Белградом, дозволила йому стати регентом Угорського королівства і правителем Трансільванії. Як правитель, він заклав в замку сім веж і каплицю, а також побудував практично всі існуючі сьогодні в замку зали та підсобні приміщення в південному крилі. Замок перетворився на резиденцію.

Янош заснував династію Корвінів. Будівельні роботи продовжив син Яноша Матвій Корвін. При ньому побудована лоджія Матяша та проведена обробка замку, при ньому замок перетворився на незвичне для Східної Європи будову. Замок поєднав у собі пізню готику і елементи раннього Відродження.

Замок Яноша Гуняді став символом не тільки Румунії, а й Угорщини, і навіть Сербії. Кілька століть, замок змінював господарів, а з 1724 року перейшов у власність держави. Спочатку це була Австрія, потім Австро-Угорщина, а сьогодні – це Румунія.

Останнім часом замок обріс легендами, і з 1974 року після багаторічних реставраційних робіт став доступний туристам. У Замку Корвінів їх чекає прохід по велетенському мосту, відвідування залу для лицарських бенкетів і двох прекрасних старовинних веж, а ще багато дивовижних легенд – це ж шматочок загадкової Трансільванії.

Подейкують що через втрату прихильності Гуняді, Влад III Дракула просидів 7 років в темниці Замку Корвінів.

Замок Корвінів, Румунія (1)

Замок Корвінів, Румунія (2)

Замок Корвінів, Румунія (3)

Замок Корвінів, Румунія (4)

Замок Корвінів, Румунія (5)

Замок Корвінів, Румунія (6)

Замок Корвінів, Румунія (7)

Замок Корвінів, Румунія (8)

Замок Корвінів, Румунія (9)

Замок Корвінів, Румунія (10)

Замок Корвінів, Румунія (11)

Замок Корвінів, Румунія (12)

Замок Корвінів, Румунія (13)



• не пропусти