Найкрасивіші та найбільш незвичайні сходи світу (14 фото)

1178

Найчастіше ми намагаємося уникати будь-якої напруги та дискомфорту. Тому зазвичай воліємо підніматися наверх в ліфтовій кабінці, ніж по сходинках. Але іноді все-таки варто змінити своїм звичкам і здійснити пішу прогулянку. Особливо коли мова йде про десять найкрасивіших сходах світу. Їх зовнішній вигляд, місце розташування і навколишні ландшафти нікого не залишать байдужими.

1. «Гора Бюрена». Таку назву носить сходи, побудовані в 1881 році в Льєжі. За допомогою неї військові, які охороняли місто від нападів ворога, могли безпечно спускатися в центр з височини. Сходи прекрасно збереглася до наших днів. Перед тими, хто подужає всі 374 сходини, відкриється прекрасний вид на місто та річку Маас.

2. На гірській вершині пагорба іспанського острова Гастелугаче знаходиться надзвичайно красиві і мальовничі сходи з 237 сходинок. Вони були побудовані в десятому сторіччі і вела до хатини старого відлюдника. Щоб повноцінно насолодитися красотами цих місць краще всього приїхати сюди навесні або восени. Влітку зазвичай тут дуже багатолюдно і гамірно.

3. Спіральні сходи заввишки 9,51 метр встановлені ​​в Китаї вздовж схилу гори Тяйхань в Лінчжоу. Прогулянка по цих сходах, безсумнівно, припаде до душі всім любителям «полоскотати нерви» і початківцям-скелелазам. Але перед початком спуску необхідно заповнити ряд анкет і документів, які підтвердять, що Вам немає ще шістдесяти, і у Вас немає проблем з серцем або легенями. Робиться це з метою безпеки і уникнення проблем зі здоров’ям.

4. Японський меморіал Великого землетрусу ханшін – це сад з незвичайним і складним ландшафтним дизайном. Він був створений на схилі гори острова Авадзі і має сто рівнів висоти. На кожному рівні розташована красива квіткова клумба і сходи.

5. Форт де Рув’єр був побудований ще в сімнадцятому столітті. Для захисту від ворога навколо нього вирили рів, який лише частково заповнили водою. Глибина ями була така, що човни грузли в багнюці, але й пішки його пройти було не можливо. Кілька років тому після того як фортецю відкрили для відвідування було необхідно вирішити питання з переправою. Щоб зберегти історію цього місця і не зіпсувати загальний вигляд архітектори запропонували досить оригінальну ідею – втопити міст у воді. Кромка води практично повністю збігається з верхньою частиною мосту і робить його абсолютно невидимим здалеку. Незвичайна конструкція отримала назву «Міст Мойсея».

6. Знамениті сходи, що ведуть в каньйон, розташована поруч з великим водоспадом Пайлон дель Діабло (Еквадор). Це одна з головних місцевих визначних пам’яток. Тому, якщо Ви збираєтеся коли-небудь відвідати цю країну, не забудьте про цей мальовничий спуск в тридцяти хвилинах їзди від міста Бенос.

7. У селі Абанері поблизу Джайпуру знаходиться незвичайний древній колодязь Чанд Баорі. Споруда була побудована в 800 році і складається з 13 прольотів з 3500 вузенькими сходами. Ця місцевість дуже посушлива, тому будівельники надали криниці форму, що дозволяє максимально зберегти дорогоцінну вологу. В основі колодязя температура повітря завжди приблизно на п’ять-шість градусів нижче, тому місцеві жителі часто приходили сюди відпочивати під час сильної спеки.

8. Для полегшення шляху від берега до міста і назад жителі острова Санторіні в 1715 році побудували круті сходи прямо в стрімкому гірському схилі. Через особливості місцевості довжина сходів вийшла цілих 1300 метрів. Подолати такий довгий шлях під силу було не кожному, тому жителі зазвичай використовували осликів для підняття вантажів і пасажирів. У 1979 році була встановлена ​​канатна драбина, але багато туристів воліють, як і раніше підніматися по мальовничому схилі сидячи на ослику.

9. З усіх точок австрійського міста Грац видно старовинну вежа Шлоссберг. До неї ведуть сходи значних розмірів, вирізані прямо в товщі скелі. Подолати 260 сходових сходинок під силу практично кожному, але бажаючі можуть скористатися і ліфтом. Перед туристами, що піднялися на вершину гори, відкриється незабутній вид на місто.

10. Потьомкінські сходи – одна з найвідоміших визначних пам’яток міста-героя Одеси. Спочатку вони носили назву сходи Рішельє. У багатьох сучасних путівниках її описують як формальний вхід в місто з боку моря. Загальна протяжність сходи 142 метри, а висота -27 метрів.

11. Піднебесні сходи Хайку встановлена ​​на гавайському острові Оаху в 1942 році. Їх зведеня було викликано необхідністю забезпечити безперервну лінію зв’язку до військово-морської радіостанції, розташованої на висоті 850 метрів. Відновлення сходів в 2003 році обійшлося місцевій владі в 875 тисяч доларів. Але для відвідувачів цей об’єкт так і залишився закритим.

12. Інженери Джюрг Конзетт і Рольф Бахофнер з’єднали різнорівневі схили Траверсінертобель в Швейцарії, розробивши складну по конструкції сходи-міст довжиною п’ятдесят шість метрів. Різниця між двома висотами становить майже двадцять два метри. Раніше їх з’єднував мотузяний міст, але він був зруйнований зсувом.

13. Металеві сходи з оригінальною назвою «Тигр і черепаха» знаходиться на схилі Дуйсбурга (Німеччина). Споруда заввишки двадцять один метр має складну спіралевидну форму. Відвідувачі можуть прогулятися по лабіринтах сходів, але пройти їх повністю від краю до краю не вийде. Так як у центральній частині розташована запаморочлива «мертва петля».

14. На схилі вздовж садів Дамфріс в Шотландії розташований мальовничий Каскад Всесвіту. Великі круті щаблі беруть початок прямо від водойми і ведуть до красивого павільйону нагорі. Кожен сходовий проліт відділений один від одного великий оглядовим майданчиком з зручними лавками. Тут можна відпочити і помилуватися пейзажами. Сади є приватною власністю. Тому тільки один раз на рік це місце відкривається для відвідувачів.



• не пропусти