Кафедральний собор Святої Марії в Сеговії, Іспанія (9 фото)

905

У старовинній Сеговії, там, куди туристів так вабить одна з найбільш популярних іспанських пам’яток, давньоримський акведук Ель Пуенте, є і ще одна, не менш значуща, споруда. Кафедральний собор Святої Марії (Catedral de Santa María), крім своїх безперечних архітектурних достоїнств, примітний ще й тим, що став останнім в Іспанії собором, збудованим в готичному стилі.

Собор просто бездоганний з точки зору готики. Не випадково в Іспанії за ним закріпилася назва «La Dama de las Catedrales», що означає «Пані всіх Кафедральних Соборів».

Він був побудований в період з 1525 по 1577 недалеко від палацу-фортеці Алькасар. Його готичні склепіння піднімаються дна висоту до 33 метрів, його ширина близько 50 метрів, а довжина – 105. Увінчана кам’яним шпилем дзвіниця досягає висоти майже в 90 метрів.

Собор всередині прикрашає чудовий вівтар роботи відомого іспанського архітектора 17-18 століть Хос Беніто де Чуррігера, триптих фламандського живописця 16 століття Амброзіуса Бенсона, а також ряд інших видатних творів мистецтва. У музеї собору зберігається одна з перших книг, надрукованих в Іспанії – Sinodal de Aguilafuente.