Замок Сан Анджело, ще одна визначна пам’ятка Риму (9 фото)

1235

Кастель Сан Анджело (Замок Святого Ангела) – Ця фортеця була вперше побудована в 2-ом столітті, як мавзолей для імператора Адріана. Ця споруда була пізніше реконструйовано у великий замок, де Папа Римський міг знайти притулок в бурхливі часи. Замок Святого Ангела розташований на правому березі річки Тібр. У нього була дуже бурхлива історія, навіть за стандартами Риму. Спочатку це було місце поховання, потім фортеця, пізніше це стало резиденцією Католицької церкви і в’язницею. Тепер тут розташувався музей, який має велику колекцію стародавнього зброї і дивовижних фресок. Національний музей Замку св. Ангела є частиною історичного маршруту по визначних пам’ятках Риму.

Серед визначних пам’яток Риму Замок Сан Анджело займає далеко не останнє місце. Його верхні поверхи заповнені щедро прикрашеними інтер’єрами, що відносяться до епохи Відродження, включаючи гарно прикрашений фресками зал Паоліна на 4-му поверсі. Двома поверхами вище розташувалася тераса, увічнена Пуччіні в його опері Tosca, звідки відкривається чудовий вид на пейзажі Риму.

Замок Сан Анджело – гарне місце, повне історії. Замок коронований великою статуєю нагорі. Статуя була додана протягом Ренесансу і зображує ангела. Цей ангел навіває стару легенду, яка дала замку її поточне ім’я. Згідно з цією легендою, Архангел Михаїл з’явився нагорі мавзолею в році 590. Після того, як він з’явився, він вклав у ножни свій меч як знак, що чума, яка замучила Рим нарешті, закінчилася. Оригінальна статуя була зроблена в мармурі, але була пізніше замінена бронзовою точною копією, яка стоїть і сьогодні. Оригінальна статуя може, однак, все ще бути знайдена у відкритому доступі в замку.

Замок дійсно втратив свою військову функцію тільки в 1925 році, коли він був відремонтований і почав служити національним музеєм. У той час як музей, звичайно, вартий відвідування, Ви повинні виразно досліджувати весь Сан Анджело.

Безліч різних ролей, які грав замок в історії, все ще відображені в різних його куточках і можуть бути помічені відвідувачами. Від похоронного проходу Адріана до інтер’єрів, красиво прикрашеним фресками від Папських реконструкцій, так само як захисних зубчастих стін Ренесансу. Будь-який турист, зацікавлений історією та архітектурою, буде натхненний відвідуванням Замку св. Ангела. Також можна отримати доступ до вершини замку, звідки відкривається шикарний вид на Рим і Базиліку Св. Петра зокрема.



• не пропусти