Найвідоміші вулиці світу (10 фото)

2676

Незважаючи на те, що в більшості міст налічуються тисячі вулиць, завжди є одна або 2 вулиці, які стають більш популярні, ніж інші. Чи то через те, що це центр міста, або ж центр нічного життя, розважальний центр, або історичні місця, – це вулиці, які завжди відвідуються туристами. Популярні вулиці, бульвари, мають безліч фотографій з різних ракурсів, і звичайно ж потрапляють в список найвідоміших вулиць світу.

1. Ломбард стріт.

Ломбард-стріт у Сан-Франциско відома перш за все своєю секцією з одностороннім рухом на Russian Hill. Тут вулиця переходить у вісім різких крутих поворотів, які місцеві жителі назвали американськими гірками. Через це вулиця отримала статус найбільш звивистої в світі.

2. Еббі Роуд.

Abbey Road розташована в північній частині Лондона. Це вулиця, на якій легендарна група Beatles зробила 90% записів. У квітні 1969 року вони зібралися разом, щоб записати свій останній альбом як група, і назвали його “Abbey Road”. Цей альбом став їх найбільш продаваною роботою. Сьогодні на цей відомий перехід, що став обкладинкою альбому. Приїжджають тисячі туристів для того, щоб зробити власну обкладинку Abbey Road.

3. Голлівудська алея слави.

Алея Слави вздовж Голлівудського бульвару в Лос-Анджелес складається з серії зірок, вбудованих в тротуар на честь відомих акторів, музикантів, режисерів, продюсерів, театральних колективів і діячів, за їх внесок у мистецтво. Більш ніж 2400 зірок увічнені на цій алеї.

4. Бульвар Ла-Рамбла.

Обсаджений деревами, Бульвар Рамбла є найбільш жвавою вулицею Барселони. Велика частина людей, які відвідують цю вулицю – туристи, а не місцеві жителі. Найчастіше цю вулицю називають Лас-Рамблас, тому що насправді ця вулиця складається з кількох вулиць, абсолютно різних за стилем.

5. Орчард-роуд.

Орчард-роуд є головною торговою вулицею Сінгапуру, яку регулярно відвідують місцеві жителі, і безліч туристів. Орчард-роуд оточена безліччю торгових центрів, нічних клубів і готелів. Вона також є місцем офіційної резиденції президента Сінгапуру.

6. Кхао Сан Роуд.

Khao San Road – невелика вулиця, яка знаходиться приблизно в кварталі від річки Чао Прайя в Бангкок, Таїланд. Khaosan перекладається, як “мелений рис”, це нагадує про те, що в колишні часи вулиця служила місцем торгівлі, переважно рисом. Зараз вулиця є всесвітньо відомою, і кожен рік вона приваблює тисячі туристів. Тут можна знайти дешеве житло, бари, продуктові крамниці, ресторани, магазини, інтернет кафе і туристичні агентства. Одна з найбільш захоплюючих пам’яток Бангкока .

7. Уолл-стріт.

Уолл-стріт є історичним фінансовим центром, а також будинком Нью-Йоркської фондової біржі. Вузька вулиця, що йде вниз від Бродвею до Іст-Рівер, була названа на честь стіни, яка була побудована тут в 17 столітті голландцями для захисту своїх зростаючих поселень.

8. Via Dolorosa.

Via Dolorosa (лат. Шлях Скорботи) – знаменита вулиця Єрусалиму, по якій Христос йшов до свого розп’яття.

9. Лас-Вегас Стрип.

Лас-Вегас – світовий центр азартних ігор, який розташований в центрі Невади. Свої послуги в кращих традиціях туристам завжди готові надати казино, готелі, бари, ресторани і всілякі розважальні центри.

10. Єлисейські поля.

З безліччю кінотеатрів, кафе, розкішних магазинів, Єлисейські поля є однією з найвідоміших і впізнаваних вулиць світу. Ця елегантна і широка вулиця проходить від площі Згоди до Тріумфальної арки. Вона також є однією з найпрестижніших торгових вулиць Парижа. Верхні поверхи в основному займають офіси, проте, деякі люди можуть дозволити собі жити або мати офіс на Єлисейських полях.



• не пропусти