Найзнаменитіші дивовижні індуїстські храми (10 фото)

3720

Індуїзм є однією з найдавніших релігій світу, і має понад 900 мільйонів послідовників по всьому світу. Більшість індусів живуть в Індії, проте значне число послідовників індуїзму також зосереджено в Непалі, Бангладеш і Індонезії. Архітектурі храмів індуїстів притаманне велика різноманітність стилів. Не дивлячись на те, що послідовники індуїзму не зобов’язані регулярно ходити в храми, ці культові споруди відіграють життєво важливу роль в індуїстському суспільстві і культурі

Танах Лот.

Розташований на великому камені, Танах Лот є одним з найвідоміших індуїстських храмів на Балі, і, ймовірно, найбільш часто фотографованим. Храм є одним з 7 храмів, розташованих у морі.

Канчіпурам.

Місто 1000 храмів, Канчіпурам є одним з найстаріших міст в Південній Індії, відомt своїми стародавніми індуїстськими храмами і шовковими сарі. У місті є кілька великих храмів, таких як храм Варатхараджа Перумал і храм Екамбаратха (один з п’яти обителей Шиви).

Брахідеешварар.

Брахідеешварар, розташований в штаті Таміл-Наду. Він був побудований за наказом царя Чола Раджараджа в XI столітті. Перший у світі храм, споруджений з граніту, є яскравим прикладом стилю дравідійскої архітектури. Вежа храму становить 66 метрів (216 футів).

Кхаджурахо.

Село Кхаджурахо є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у Індії. Воно розкриває відвідувачам численні індуїстські храми Джайн і славиться своїми еротичними скульптурами. Храми були побудовані протягом 200 років, з 950 до 1150 року.

Бант Срей.

Бант Срей розташований в 25 км (15 милях) на північний схід від основної групи храмів. Споруда храму була завершена в 967 р. н.е. і вироблялася в основному з червоного пісковика, з матеріалу, який піддається складній декоративній ребе, яка ясно видна по сей день. Бант Срей є єдиним великим храмом у Ангкор не збудованим для короля.

Ранганатхі.

Храм Ранганатхі в Шрірангамі є важливою святинею, яку відвідують мільйони відвідувачів і прочан щороку. З площею 156 акрів (6,31,000 м²), Шрі-Ранганатхі є одним з найбільших релігійних комплексів у світі. Найстаріша будівля храму зведена в X столітті.

Вірупакша.

Храм Вірупакша в місті Хампі спочатку являв собою невеликий храм, однак «виріс» у величезний комплекс під час правління Віджаянагара. Вважається, що цей храм функціонує безперервно з тих пір, як невеликий храм був побудований в 7 столітті нашої ери, що робить його одним з найстаріших функціонуючих храмів в Індії. Вежа храму становить 50 метрів.

Прамбанан.

Прамбанан є найбільшим і найкрасивішим індуїстським храмовим комплексом в Індонезії. Розташований приблизно в 18 км на схід Джок’якарта. Прамбанан має три основних храми, присвячених Вішну, Брахмі і Шиві. Він був побудований в 850 році н.е.

Мінакши Аммані.

Цей храм є одним з найбільш важливих індуїстських храмів, розташованих у священному місті Мадурай. Комплекс складається з 14 чудових башт, в тому числі дві золоті гопурами для основних божеств, які майстерно прикрашені.

Ангкор-Ват.

Ангкор-Ват (“Місто Храму”) являє собою величезний храмовий комплекс у Камбоджі з залишковими свідоцтвами декількох столиць кхмерської імперії, починаючи з 9-го по 15-й століття нашої ери. Він включають в себе знаменитий храм Ангкор-Ват, найбільший у світі релігійний пам’ятник, і храм Байон (в Ангкор-Тхом) з безліччю масивних кам’яних облич.



• не пропусти