Турецькі пам’ятки: кам’яні голови на горі Немрут-Даг

766

Туреччина – це не тільки тепле Середземне море і комфортабельні готелі … Ця країна гарячого сонця і дивовижних археологічних пам’яток. Одна з них – барельєфи на горі Немрут-Даг , залишки зруйнованого храму, в якому імовірно розташована гробниця короля Антіоха I.

Сьогодні на місці стародавнього храму – залишки барельєфів. Імовірно, гробницю Антіоха I оточували гігантські статуї богів Аполлона, Зевса, Геракла, Антіоха, а також звірів і птахів-левів і орлів. Статуї виділялися своєю висотою – порядку 25 – 30м. “Кам’яні голови”, що збереглися до наших днів, вказують на те, що статуї богів були спеціально зруйновані в період іконоборства. Дивовижний “музей під відкритим небом” першими виявили хрестоносці, крім того згадки про Немрут-Дазі збереглося і в католицьких хроніках.

Сьогодні ця гора, поряд з історичною областю Каппадокией , – один з головних туристичних об’єктів. Найбільш сприятливий час для відвідування – з середини травня по середину жовтня. Улюблене проведення часу мандрівників – спостерігати світанок і захід в цій місцевості, коли руїни зруйнованого храму висвітлюють промені сонця.

Турецькі пам'ятки: кам'яні голови на горі Немрут-Даг (6)

Турецькі пам'ятки: кам'яні голови на горі Немрут-Даг (5)

Турецькі пам'ятки: кам'яні голови на горі Немрут-Даг (4)

Турецькі пам'ятки: кам'яні голови на горі Немрут-Даг (3)

Турецькі пам'ятки: кам'яні голови на горі Немрут-Даг (2)

Турецькі пам'ятки: кам'яні голови на горі Немрут-Даг (1)



• не пропусти