Що треба встигнути зробити до Нового Року?

1919

Всі ми хочемо зустріти Новий Рік із легкістю, та почати все із нової сторінки. А як це зробити, коли за вами тягнуться незавершені справи та поганий настрій? Слід завершити все найважливіше, аби звільнити місце для нового у своєму житті. Саме тому ми склали список речей, які треба встигнути зробити до Нового Року, щоб зустріти його вдало:

1. Завершити справи

Не залишайте незавершених завдань на роботі. Якщо вам доведеться братись за них у свята, то ні про який новорічний настрій не може йти і мови. Ви будете у звичних турботах і не відпочинете, навіть якщо здаватиметься, що є достатньо вільного часу. Робота має залишитись на роботі — аж до завершення вихідних.

2. Купити близьким подарунки

Одна із найприємніших справ, під час приготування до свят. Адже дарувати подарунки рідним — навіть приємніше, ніж подарунки отримувати. Складіть список усіх близьких людей, яким збираєтесь підготувати сюрприз під ялинку. Продумайте, що їм можна подарувати, та де це взяти. І звісно ж — виділіть достатньо часу на пошук цих подарунків.

3. Порахуйте витрати

Новорічні свята — це завжди немалі витрати. Багато вихідних, вільний час — це походи у магазини, кафе та кінотеатри. Додайте до цього придбання подарунків, прикрашання ялинки та святковий стіл. А може ще й захотітись новий одяг купити на різдвяному розпродажі. Все це може вплинути і вплине на ваш бюджет. Тож краще порахуйте все заздалегідь, щоб знати, що ви можете собі дозволити, і встановіть певний ліміт.

4. Владнати негаразди

Старі сварки та образи — заважають зустріти Новий Рік із легкістю не менше, ніж незавершені справи на роботі. Попросіть пробачення, якщо ви когось образили. Пробачте, якщо образили вас. Владнайте конфлікти, якщо це можливо. А якщо ні — відпустіть.

5. Позбутись зайвого

Коли відпустите всі негативні емоції — пора починати прощатись із мотлохом у домі. Не варто всі вихідні проводити, розбираючи речі. Але загляньте у полички та без сумніву викиньте все, чим не користувались за призначенням вже протягом року. Якщо річ у новому стані і вам її шкода — продайте, чи віддайте на благодійність. Самі помітите, як відчуєте легкість, звільнивши простір навколо.

6. Проаналізувати цей рік

Все що сталось протягом цього року — вплинуло на те, якою людиною ви стали. Подумайте про те, що змінилось і що це для вас означає. Можливо, слід змінити цілі, а може — працювати над ними більш старанно.

7. Розпланувати майбутній рік

Так, всі перед Новим Роком собі щось обіцяють, планують, думають про свої бажання. Але щоб вони здійснились — потрібно бути трошки реалістом. Чого саме ви хочете і чому? Як цього досягти і що для цього потрібно? Ставте реальні завдання і не на туманний термін, а на певний відрізок часу — найближчі три місяці, пів року і так далі.

Хочете вивчити іноземну мову? Працюйте над підвищенням рівня та перевіряйте себе кожні три місяці. Навіть при середньому темпі навантаження — можна підтягнути знання на два рівні, а це вже чудовий результат. Те ж саме стосується й інший бажань — послідовні, розплановані кроки. Тільки так ви матимете шанс на успіх.

8. Запастись новорічним настроєм

І звісно ж, до початку свят — потрібно відловити правильний настрій. Між всім цим завершенням важливих справ, не забудьте насолодитись прикрашанням ялинки. Приготуйте какао чи глінтвейн, запасіться мандаринами. Зробіть різдвяну добірку музики та кращих зимових фільмів. Тоді у новий рік ви зможете увійти із гарним настроєм та вірою у світле майбутнє.

А ви вже склали список обов’язкових справ до Нового Року? Адже залишилось не так вже й багато часу!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти