Хвилинка самоаналізу: 5 відомих тестів, які допоможуть перевірити ваш психологічний стан

32884

Часом, кожному із нас потрібно взяти «тайм-аут» і приділити час для дослідження свого внутрішнього стану, аби попередити можливий стрес чи депресію. Існують декілька психологічних тестів, котрі можна пройти онлайн, без консультацій чи допомоги психологів. Ми приготували для вас ТОП-5 найпопулярніших та перевірених тестів, котрі варто час від часу проходити для перевірки свого морального здоров’я, котре не менш важливе, ніж здоров’я фізичне.

1. Тест Люшера

Один із найвідоміших психологічних тестів. Він відрізняється своєю швидкістю (пройти його можна за 2 хвилини) та постійною актуальністю (пройдіть тест  через декілька місяців і результати зміняться, в залежності від вашого внутрішнього стану). Також він приваблює онлайн-користувачів своєю простотою: вам показують картки з різними кольорами, а ви обираєте ті, які вам подобаються найбільше, а потім ті, які найбільше не подобаються.
Результати детально розкажуть про ваш емоційний стан, приховані внутрішні проблеми та рівень тривоги. Також можливі проблеми діляться на три категорії серйозності. У випадку, якщо у вас проблема «третьої категорії», варто приділити її вирішенню серйозну увагу, або навіть звернутись до послуг психолога.
Пройти тест та дізнатись результати можна тут: psytests.org.

2. Портретний тест Сонді

Ви помічали, що незалежно від того, близька чи далека до ідеалу зовнішність людини, вона з першого погляду може у вас викликати приємне чи неприємне враження? Базуючись саме на цьому сприйнятті зовнішності інших людей, побудований відомих портретний тест Сонді. Вам пропонується переглянути зображення людських обличь, обравши спочатку найбільш приємні вам, а згодом найбільш неприємні. За результатами ваших виборів можна буде дізнатись про особисту схильність до певних психічних захворювань (яка, стверджують психологи, є у кожного) та навіть отримати поради щодо самореалізації.
Тут можна пройти портретний тест: psytests.org.

3. Тест Айзенка

Це один з найвідоміших і разом з тим найпростіший спосіб перевірити свій рівень IQ. Тестування складається із 40 питань, на які виділено всього 30 хвилин. Проте, не засмучуйтесь, коли не вкладетесь у ці 30 хвилин, щоб відповісти на всі запитання, адже на це і розрахований тест. Результати його, як і будь-якого тесту на визначення рівня інтелекту, орієнтується саме на визначення рівня вашого логічного мислення і ніяк не може охопити усіх ваших знань, тож не слід сприймати його результати серйозно у широкому понятті «розумної людини».
Пройти його можна за цим посиланням: sly2m.com.

4. Тест Роршаха

Процес проходження цього тесту ви могли неодноразово бачити в іноземних фільмах, тож він широко відомий навіть тим, хто жодного разу його не проходив. Цей тест досліджує особистість за допомогою чорнильних плям, та асоціацій, котрі вони викликають у піддослідного. Вчений Роршах особисто декілька років перевіряв тест і достовірність його результатів. Згодом ця система тестування особистості лише вдосконалилась. Завдяки його послідовникам.
Переглянути знаменитих 10 зображень та дізнатись результати тесту можна тут: 4brain.ru.

5. Тест MMPI

Стандартизований багатофакторний метод дослідження особистості. Цей тест завдяки механічним розрахункам, дозволяє зробити дослідження без професійного психолога. Деякі організації використовують його результати при прийомі на роботу нових працівників, роблячи проходження тесту обов’язковим. Тож пройшовши його, ви зможете відповісти на питання, котрі часто запитують при прийомі на роботу, що може знадобитись, якщо ви будете у майбутньому проходити співбесіди.
Для тестування вам потрібно буде вказати ваш вік, стать, ПІБ та освіту. Пройти його можна за цим посиланням: www.psychol-ok.ru.

Існує вислів «попереджений – значить озброєний». Ці тести є чудовою зброєю для попередження можливих внутрішніх конфліктів чи стресових ситуацій, викликаних моральним виснаженням. Можливо вам негайно пора у відпустку, аби розслабитись та зібратись з думками. А може, ви ще повні енергії та ентузіазму і турбуватись з цього приводу не варто. Перевіримо?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти