Мерилін Монро і Джо Ді Маджіо: коли любов довша за життя

1355
Мерилін Монро і Джо Ді Маджіо. / Фото: allclip.net
Мерилін Монро і Джо Ді Маджіо. / Фото: allclip.net

Ім’я Мерилін Монро знають у всьому світі. І навіть через півстоліття після смерті зірки шанувальники несуть квіти на її могилу. Але тільки одна людина приходила до неї на могилу щотижня протягом 20 років, щоб залишити величезний букет троянд. Це був знаменитий бейсболіст Джо Ді Маджіо. Він пережив свою зоряну дружину на багато років, але його почуття залишилися такими ж, як при першій зустрічі.

Перша зустріч

Мерилін Монро. / Фото: starwiki.org
Мерилін Монро. / Фото: starwiki.org

Ді Маджіо і Монро вперше зустрілися на «побаченні в сліпу» в 1952 році. Правда, раніше Джо побачив Мерилін в компанії інших бейсболістів. На ній були відверто короткі шорти і високі підбори. Актриса брала участь в фото зйомці і була незрівнянна – молода, енергійна і приваблива жінка, яка зводила з розуму чоловіків. Джо на той час вже залишив великий спорт. Він зробив прекрасну кар’єру в команді New York Yankees, тому йому не склало труднощів знайти вихід на молоду актрису через своїх знайомих. Найдивовижніше те, що Мерилін, яка була на той момент вже знаменитою, погодилася на зустріч з Ді Маджіо, хоча він був, м’яко кажучи, не в її смаку.

Джо Ді Маджіо. / Фото: fanparty.ru
Джо Ді Маджіо. / Фото: fanparty.ru

Монро до цієї зустрічі підштовхнула цікавість. Вона очікувала побачити м’язистого хлопця не надто розумного, а він сподівався, що поведінка Мерилін – це показуха, і в приватній бесіді вона стане більш домашньою і серйозною дівчиною. На жаль, в той день обидва помилилися.

На перше побачення Мерилін запізнилася на кілька годин, а на виправдання лише посміхнулася. Джо, інтелігентний і освічений, прийшов в строгому костюмі. «Він не такий як інші, – говорила вона про Ді Маджіо. – З ним я стаю особливою». Джо не намагався затягнути Мерилін в ліжко на першому ж побаченні, як це робили інші і цим, швидше за все, і підкорив актрису. Через деякий час вони стали зустрічатися. Репортери дізналися про роман досить швидко, адже в той час бейсбол і кіно були головними захопленнями американців. Для шанувальників Мерилін і Джо стали золотою парою.

У відносинах

 Фото: huffingtonpost.com
Фото: huffingtonpost.com

Джо Ді Маджіо все частіше з’являвся на знімальних майданчиках, де знімалася Мерилін Монро. А Мерилін намагалася не пропускати жодного бейсбольного матчу, в якому брав участь Джо. Різниця між парою була 12 років. Ді Маджіо був старшим і мудрішим, а Мерилін притягувало до таких чоловіків. Вона завжди шукала захист і знайшла його в особі Джо. Спортсмен не полишав надій на те, що Монро стане розсудливою дружиною і домогосподаркою. Але прекрасно розумів, що його кохана – незвичайна дівчина, вона кумир, нею захоплюються…

Прощання з кар'єрою бейсболіста. / Фото: listverse.com
Прощання з кар’єрою бейсболіста. / Фото: listverse.com

Він готовий був стерпіти все, однак якщо хтось в його оточенні заводив розмову про Мерилін і її сексуальність він божеволів від ревнощів. Кожен захоплений чоловік викликав у нього роздратування, а Мерилін тільки посміхалася, вона нічого не могла вдіяти з цим. Джо Ді Маджіо мріяв влаштуватися де-небудь за містом і жити розміреним життям з Мерилін. Але кар’єра актриси тільки набирала обертів, і йти з кіно було не в її планах.

Початок 50-х років

По-справжньому можна бачити тільки серцем. / Фото: moviesmug.com
По-справжньому можна бачити тільки серцем. / Фото: moviesmug.com

Період 1950-х став успішним для Мерилін Монро, вона знялася в декількох комедіях, серед яких були «Як вийти заміж за мільйонера» і «Джентльмени віддають перевагу блондинкам». За нею остаточно закріпився статус секс-символа американського кіно. Кар’єра Джо Ді Маджіо на той час закінчилася. Ді Маджіо був занадто уважним і розсудливим, його хвилювали деталі, одного разу актриса подарувала йому медальйон з гравіюванням «По-справжньому можна бачити тільки серцем. Суть речей незрима для очей», Джо був дуже обурений. Мерилін жила легко, вона була ласою на гроші, любила їсти в ліжку, витираючи руки об простирадла. Джо не міг терпіти такої її поведінки, але як і раніше сподівався, що вона зміниться.

Весілля

Чудова пара. / Фото: theredlist.com
Чудова пара. / Фото: theredlist.com

Різдво пара зустріла в будинку батьків Джо, там вони і оголосили про намір одружитися.
Мерилін Монро виходила заміж в костюмі коричневого кольору, в руках вона тримала білі орхідеї.
Букет занадто швидко почав сохнути, і тоді Мерилін звернулася до чоловіка: «Пообіцяй, коли я помру, приносити щонеділі на кладовищі живі квіти». І він пообіцяв. Два тижні вони провели в Палм-Спрінгс, Джо був найщасливішим чоловіком, на той період Мерилін була тільки його, поруч не було репортерів і шанувальників. Але ситуація змінилася після спільної поїздки в Японію.

Фото: summary.ask2.org
Фото: summary.ask2.org

Як тільки пара вийшла з літака, шанувальники перекрили дорогу подружжю, довелося виходити через відділення для багажу. Джо дуже дратувало те, що шанувальники Мерилін порушували їх приватне життя, на додачу до цього Монро запросили виступити в Кореї перед великою кількістю солдат. Після виступу Мерилін була в захваті, а Ді Маджіо в люті, його ревнощі ставали все гострішими. До сказу його доводили декольте й інші речі, які були нормальними для Мерилін. Життя для чоловіка зірки ставало нестерпним.

Остання крапля. / Фото: thecount.com
Остання крапля. / Фото: thecount.com

Випадок на зйомках картини «Сверблячка сьомого року» став останньою краплею для Джо Ді Маджіо. Він прийшов на майданчик в той час, коли знімали скандальну сцену – Мерилін в білій сукні, яка злітає над гратами вентиляції. Ді Маджіо ледь не побив режисера, вимагаючи пояснень. Вдома Мерилін Монро чекав грандіозний скандал. Після цього подружжя розійшлося по різних кімнатах. Так вони прожили 9 місяців, а після цього подали на розлучення.

Монро і її чоловіки

5.08 1962. / Фото: fotosklad.org.ua
5.08 1962. / Фото: fotosklad.org.ua

Через півтора року Монро вийшла заміж за письменника Артура Міллера. Розмовляючи одного разу з Труменом Капоте, актриса розповіла йому: «Знаєш, взагалі-то Джо те, що потрібно. Якби у нас була ще одна можливість, адже я все ще люблю його. Він – справжній». Незважаючи на це Мерилін Монро все ж вийшла заміж за Міллера, за півтора року до її смерті їх шлюб зазнав краху. Їй залишалося жити кілька місяців, в цей період вони з Ді Маджіо знову зблизилися і хотіли знову зіграти весілля. Була призначена дата – 8 серпня 1962 року. Одруження повинно було пройти без галасу. Йшли приготування, весільна сукня Мерилін була майже готова. Але 5 серпня Мерилін Монро не стало.

Легенда бейсболу Джо Ді Маджіо. / Фото: actorz.ru
Легенда бейсболу Джо Ді Маджіо. / Фото: actorz.ru

Її коханий більше не одружився. Він пережив її на 20 років, щотижня, як і обіцяв, приносив на могилу живі квіти і любив тільки її до кінця своїх днів.



• не пропусти