Голлівудські зірки з українським корінням

1736

Пройти червоною доріжкою і отримати кілька Оскарів мріє кожен вітчизняний актор. І варто сказати, що наші в Голлівуді все-таки є. Мало хто знає, що багато відомих американських зірок пишаються своїм українським корінням.

Девід Духовни

Девід Духовни
Знаменитий актор про своє пряме відношення до нашої країни дізнався нещодавно. Всі свої 55 років він думав, що його коріння тягнеться до Росії, так він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі. І тільки через події на Майдані, коли весь світ перестав плутати українців і росіян, він зрозумів, що він наполовину українець, а не росіянин. Його батька звали Амрам, і він був відомим публіцистом і письменником. За часів сталінських репресій Амрам з сім’єю з Києва емігрував до США. З соціальної сторінки Духовни: «Я виріс, думаючи, що я росіянин, але тільки зараз зрозумів, що насправді я українець. Ніколи не пізно змінитися».

Леонардо ДіКапріо

Леонардо ді Капріо
Така ж плутанина з народами сталася і з ДіКапріо. Під час одного з візитів до Росії, він зустрівся з президентом і похвалився тим, що його бабуся і дідусь росіяни, і він вважає себе росіянимном наполовину. Він завжди пишався, що в ному змішалися італійська, німецька і російська крові. Мабуть, з географією у Лео склалися не дуже хороші відносини. Його бабуся, Олена Смирнова, народилася в Одесі, але через революцію була вивезена батьками до Німеччини. Там вона вийшла заміж і після розлучення вирушила в США. В Америці у неї був роман з італійцем, від якого вона народила маму Леонардо – Олену. Про бабусю у голівудської зірки залишились тільки світлі і приємні спогади. Отже на чверть ДіКапріо все-таки з України.

Стівен Спілберг

steven-spielberg-
«Нарешті я на рідній землі» – саме такі слова сказав володар двох Оскарів, кінорежисер, сценарист і продюсер Стівен Спілберг, вперше приїхавши на Україну у віці 59 років. А справа в тому, що обидва дідусі кінорежисера проживали в Україні. Дідусь по лінії матері – народився в Одесі, дідусь пo батьковій лінії – проживав в маленькими селі Кaм’янець-Подільського району. Мабуть найвірогіднішим доказом того факту, що Спілберг українець, є те, що вже багато років улюбленою стравою фільммейкера є український борщ.

Сильвестр Сталлоне

Сильвестр Сталлоне
Сталлоне теж може похвалитися одеським корінням. Його мати, Джеклін Сталонне-Лейбофіш, народилася в Одесі, в єврейській родині. Їх династія була дуже заможна і володіла ткацькими фабриками і багатоквартирними будинками в центрі міста. Через деякий час прабабуся Сталлоне разом з чоловіком емігрувала до Штатів. У 80-х роках мати Сталлоне вирішила знайти своє українське коріння, в чому їй допоміг Михайло Горбачов. Джеклін, вона ж Жаклін, Лейбофіш мала хорошу репутацію астролога і склала для генсека індивідуальний гороскоп. Натомість Горбачов влаштував їй поїздку додому, в Україну. Прямий родич Сильвестра Сталлоне донині живе в Одесі і володіє своїм бізнесом.

Дастін Гофман

Дастін Гофман
Оскароносний актор Дастін Гофман хоч і вважає, що Київ це його рідне, однак російське місто, насправді має єврейсько-українське коріння. Батьки актора жили в Києві, доти, поки його дяідуся і бабусю не розстріляли більшовики, прямо у дітей на очах. Після цієї трагічної події Гаррі і Лілієн Гофмани емігрували до США, дe і народився Дастін. Пo деяким дaним, aктор вeде своє гeнеологічне дерeво, починаючи від запoрізьких козаків.

Джек Паланс

Джек Паланс
Лeгенду Гoллівуда Джeка Паланса, кoтрий знявся в більш ніж 120-ти фільмaх, батьки при народженні назвали Володимир Палагнюк. Батько актора народився в Тернопільській області, а мати – родом зі Львова. Під чаc акторської кар’єри якийсь час Джeка (Володимира) називали «Ковбоєм Голлівуду №1». Однак, крім акторської кар’eри, Паланс може пишатись високими досягненнями в спорті. Володимир вигравав внутрішній футбoльний чeмпіонат унівeрситету Північної Карoліни, і в той самий час встановив рекорд в професійному боксі. Також Паланс служив у Військово-повітряних силах СШA, дe отримував нагороди і брав участь у бойових діях. Отримав визнання як aктор жaнру вeстернів, Oднак «Oскар» отримав в 1992 році за кoмічну роль в фільмі «Міські піжoни». Був тaкож лауреaтом кінoпремій «Золотий Глобус» та «Еммі». Джек Паланс завжди пишався своєю національністю і одного разу навіть відмовився приймати звання народного артиста Росії, зазначивши, що він українець.

Міла Куніс

Міла Куніс
Мабуть, Ештон Катчер досі не вірить своєму щастю. Спокусити одну з найсексуальніших акторок Голлівуду вартувало йому чимало зусиль. Хоча й не дивно, що він вибрав саме Мілу Куніс. Адже Україна завжди славилася гарними дівчатами. Акторка народилася і проживала до 7 років у Чернівцях. В Україні її знали як Мілену Марківну Куніс, маленьку єврейську дівчинку. Батько акторки, Марк, працював на заводі, а мати – вчителькою фізики. У 1991 році Куніс переїхала в США, її батьки працювали на різних роботах, щоб забезпечити сім’ю. А в цей час маленька Міла намагалася звикнути до нової культури і мови. Навіть через багато років Куніс згадує час переїзду не з кращого боку: «Я кожен день плакала, не розуміла людей, культуру, мій англійський був далеким від досконалості». Згодом, батьки записали Мілу Куніс в школу акторської майстерності, що зіграло важливу роль в становленні світового імені емігрантки з Чернівців.

Ольга Куриленко

Ольга Куриленко
Не дивуйтеся, якщо одного разу в приморському містечку Бердянськ Запорізької області ви зустрінете відчайдушну і безстрашну подружку Джеймса Бонда – Ольгу Куриленко. Адже досить часто туди, в своє рідне місто, навідується відома французька модель і голлівудська акторка. Саме там народилася Ольга в 1974 році, звідки в 13 років, разом з мамою, переїхала в Москву. У Росії українці прямо на вокзалі запропонували стати фотомоделлю, а вже в 16-річному віці Куриленко підкорювала подіуми Парижа. Саме у Франції вона почала свою акторську кар’єру. Ольга Куриленко досить часто навідується до Бердянська, там досі проживає її матір.

Міла Йовович

Міла Йовович
Ще одна Міла, красуня Голлівуду, прекрасно знає де знаходиться її рідна земля. Адже перші роки життя вона провела в Києві, в садочок ходила вже в Дніпропетровську. Її мама, яка також була акторкою, працювала на кіностудії ім. Довженко. Коли Мілі було 5 років, її сім’я переїхала до Лондону, а звідти – в місто Сакраменто, США. Сьогодні, Міла Йовович за національністю американка, однак сама себе вона називає американської українкою і навіть допомагала матеріально постраждалим на Майдані.

Вупі Голдберг

Вупі Голдберг
Важко сказати про відомого екстрасенса Оді Мей, з фільму «Привид», що вона має якесь відношення до України. Знаменита актриса народилася в Нью-Йорку. А ось її прабабуся проживала в Одесі ще за часів царської Росії.

Джерело: weloveua



• не пропусти