10 шокуючих та небезпечних продуктів та страв

2142

Коли ми розглядаємо нашу їжу, то не надто про неї замислюємося, і за фактом іноді відзначаємо, що вона звичайна. Однак є деякі продукти, настільки незвичайні і небезпечні, що можуть відбити апетит будь-кому. У цій збірці ви побачите отруйна м’ясо акули, нейротоксичні фрукти і салат з жаб-биків…

1. Харкал

dangerfood01 10 опасных продуктов

Гренландські акули небезпечні не тільки під час плавання на байдарках, а й для шлунка. Справа в тому, що Гренландські акули не мають здатності до сечовипускання, в результаті чого величезна кількість аміаку та оксиду тремтіла виводяться з організму акул через тканини. Заповзятливі жителі Гренландії розробили традиційне блюдо, відоме як харкал, яке являє собою витримане м’ясо акули. Крім того, що запах акулячого м’яса майже нестерпний, споживач стикається з потенційною загрозою ураження органів, інтоксикації і хвороб від отрут, які все ще присутні в м’ясі.

2. Ківак

Ківак є надзвичайно важкою для шлунка та небезпечною їжею. Старовинна ісландська їжа відома як Ківак складається з ферментованих (що по суті, розклалися) трупів невеликих морських птахів – кайри і чайки. Птахів ловлять сітками і зашивають в витримані тюленячі шкури, перш ніж закопати в землю на строк до трьох років. Птахи повільно маринуються в тюленячому жирі в холодній арктичної тундрі. В результаті їжа, коли її нарешті викопують, не тільки виглядає дещо відштовхуюче, але може бути смертельно небезпечна через ймовірність ботулізму. Останньою їжею відомого біолога-дослідника був Ківак.

3. Африканські отруйні жаби-бики

Африканські отруйні жаби-бики розглядаються в цій статті, так як позиціонуються як делікатес в африканській країні Намібії. Тим не менш, м’ясо жаби містить потужний токсин, відомий як Oshiketakata, який може призвести до ниркової недостатності, пошкодження м’язів і навіть смерті. Рекомендації з обробки жаб включають в себе їх закладку в горщик з особливими дошками, які нібито «нейтралізують» токсин. Рівень отрути, як припускають, буде нижче в певні пори року, коли їжа робиться прийнятною для сміливців або нерозважливих, якщо мова йде про обробку дерев’яними дошками. Ми не можемо гарантувати, що споживач не буде квакати …

4. Тушковані азіатські кажани

Є деякі продукти, які просто не піддаються уяві. Можливо, найбільш нелогічною їжею є азіатський суп з кажанів, який містить цілого кажана в мисці супу після кип’ятіння з курячим бульйоном. Кажана ріжуть ножем і виделкою, а потім їдять бульйон ложкою, разом з нутрощами летючої миші. У страві присутнє волосся і мембрани крил кажана. Блюдо досить смачне, але ми змушені зробити висновок, що це дуже неапетитно, особливо вигля летючої миші. Кажани здатні переносити ряд людських інфекційних захворювань, крім того, така практика вважається неправильною з точки зору багатьох природоохоронних організацій.

5. Карамбола

Карамбола є найспокусливішою і невинно виглядаючою їжею в цьому списку. У той час як інші страви можуть бути складними або тривожним, карамбола просто красива. Азіатська рослина містить п’ять граней, які утворюють ідеальну зірку, коли фрукт подається нарізаним впоперек. Після того, як Ви з’їсте цю рослину, зірочки можуть закрутитися навколо вашої голови, так як це плід містить нейротоксини. Карамбола містить також величезну кількість щавлевої кислоти. Цей фрукт вражає тих, у кого слабкі нирки, у виняткових випадках приводячи до летального результату.

6. Щупальця восьминога

Кількість екзотичних японських і корейських ресторанів, у тому числі таких, що прагнуть залучити західних туристів, пропонують суші, які не тільки сирі, але і частково живі. Мініатюрні восьминоги привозяться в суші-бари живими і швидко нарізаються на дві частини. При подачі на тарілці з соєвим соусом вони все ще корчаться через рефлекси в щупальцях, так як безхребетна тварина має частково децентралізовану нервову систему. У кількох нещасних випадках наступала смерть, в результаті того що безтілесні щупальця блокували дихальні шляхи відвідувачів.

7. Яйця черевоногих

Яйця осетрових риб відомі як ікра і є популярною стравою в Росії, а равлики є популярним французьким блюдом. Екстремальні підприємці займаються популяризацією нового блюда-делікатесу, відомого як «завиткова ікра», яка складається з сирих яєць сухопутних равликів. Яйця подаються на зварених круто перепелиних яйцях або разом з смаженими овочами та екзотичними салатами. Вони поставляються акуратно упакованими в маленькі банки з чудовою приправою, яка несе в собі смак свіжої землі. Яйця не готуються, тому були зареєстровані смертельні випадки від споживання сирих равликів, заражених мозковими паразитами.

8. Зміїний бургер

На південному заході США, гримучих змій не тільки бояться, а й вживають в їжу. Прихильники «зміїного продовольства» відзначають, що зміїне м’ясо дуже схоже на куряче, у зв’язку з тим, що рептилії є предками птахів. Ця дивовижна південна страва дуже… автентична… У південно-східній Азії кафе активно просувають на ринок свої власні закуски з змії у вигляді зміїних гамбургерів, зроблених з кобр та інших змій. М’ясо змій абсолютно безпечно вживати в їжу, так як токсин не розподіляється тканинах. Після відділення від шкіри і смаження, ви ніколи не здогадаєтеся, що їсте – яловичину або курку.

9. Нутрощі

Нутрощі травної, репродуктивної та нервової системи деяких тварин кладуться в основу деяких гротескних, але дивно популярних страв. Безліч страв використовують оболонки шлунків, кишки і навіть яєчка корів і овець. «Тельбухи» мають бути ретельно очищені, тому що найчастіше використовуються сумнівні частини тіла, але можуть бути дивно акуратно подані в закусочних. Баранячі яєчка є одними з найпопулярніших, і подаються в паніровці, а насінники бика – маринованими в соусі. У Європі може бути подано блюдо, відоме як «тельбух», яке робиться зі свинячої кишки. Голови овець і риб’ячі очі також з’являються в меню. Ризики смертельних інфекцій від паразитів призвели до прийняття ряду положень про споживання нутрощів і голів овець.

10. Воронячий пиріг

Сказати комусь «з’їсти ворону» це не вигадка і навіть не образливо, якщо ви перебуваєте в Литві. Воронячий пиріг є традиційною стравою з птиці на основі м’яса ворони-падальщика. Птахи ловляться в досить молодому віці, готуються на сильному вогні в олії, а потім подаються з тарілкою смажених овочів. М’ясо, за чутками, виступає в якості афродізіака, і нібито використовуються для «управління» кількістю ворон. Ворони служать традиційною складовою литовської їжі, але споживання різко скоротилося під час радянської окупації країни. Висловлювалися побоювання з приводу можливості зараження захворюваннями від падальщиків.