Приголомшливі місця світу, які більшість людей ніколи не побачать (25 фото)

2120

Запрошуємо вас на чергову віртуальну прогулянку найкрасивішими місцями планети:

1. Піднімаючись сходами Хайку (Haiku Stairs) на острові Оаху (Oahu), Гаваї, яка також відома як «сходи у небеса». Вона являє собою круту стежку з дерев’яними сходами, прикріплену до схилу кручі. Насправді вона не відкрита для загального користування, але люди, тим не менш, піднімаються по ній, щоб насолодитися приголомшливими видами, що відкриваються з пагорба.

2. Пориньте у прозорі блакитні води річки Хінатуан (Hinatuan) на філіппінському острові Мінданао (Mindanao). Річка з солоними водами, яка відома як “Зачарована річка”, тому що вона, здавалося б, тече з нізвідки, ідеально підходить для сноркелінга і дайверів.

3. Дослідіть таємничий «кривий ліс» у Західній Польщі, де 400 сосен ростуть під 90-градусним вигином біля основи. Причина зігнутості дерев залишається невідомою і донині.

4. Пройдіться по Долині Цзючжайгоу (Jiuzhaigou Valley), віддаленому регіоні, розташованому на півночі провінції Сичуань (Sichuan), Китай. Площа долини становить 728 434 квадратних метрів. Долина найкраще відома своїми тибетськими селами і багаторівневими водоспадами з барвистими озерами, які настільки чисті, що можна побачити їх дно.

5. Побалуйте свої ноги у гарячих джерелах Роторуа (Rotorua), в новозеландському місті, відомому своїми гейзерами, гарячими джерелами і булькаючими басейнами бруду. Цей регіон також відомий як «Сірчане Місто», і відвідувачі можуть також взяти участь у водних видах спорту, якими можна зайнятися в 17 озерах області.

6. Відвідайте найбільший у світі глибоководний кораловий риф біля архіпелагу Лофотенских островів (Lofoten Islands), що біля узбережжя Норвегії, який знаходиться в межах Північного полярного кола. Це місце існування таких диких тварин, як видри, лосі, тупики, і багатьох інших.

7. Прогуляйтеся по прибережному парку Хітачі (Hitachi Seaside Park), розташованому в префектурі Ібаракі (Ibaraki), Японія. Це природний заповідник площею в 190 гектарів, який заповнений прекрасними квітами, які цвітуть напротязі всього року.

8. Відвідайте озеро Бангонг-Цо (Pangong Tso Lake), вузьке солоне озеро, що знаходиться у Гімалаях, між Індією і Тибетом. Контраст яскраво-блакитної води озера і гір просто заворожує.

9. Здійсніть подорож на байдарці до Апостольських островів (Apostle Islands), біля Верхнього озера (Lake Superior) з боку штату Вісконсін. Група з 22 островів пронизана печерами і протягом зими відвідувачі можуть побачити заморожені водоспади і печери, заповнені бурульками.

10. Візьміть участь у святі корінного народу Калаш (Kalash), який живе в пакистанській долині Румбур (Rumbur). Вони живуть без електрики, телефонів і газет і, як відомо, влаштовують урочистості на честь збору врожаю, до яких залучають іноземних і місцевих туристів.

11. Подивіться на морське життя в Рангіроа (Rangiroa), кільцеподібному атолі у Французькій Полінезії, який відомий устрицями, що виробляють чорні перли. Тут також знаходяться одні з найкращих у світі місць для дайвінгу, і відвідувачі можуть побачити дельфінів, скатів, зелених морських черепах і акул-молотів.

12. Здійсніть подорож в Намакуаланд (Namaqualand), посушливий регіон Намібії і Південної Африки, який простягнувся більш ніж на 965 кілометрів. Щовесни безплідна область раптом наповнюється помаранчевими і білими ромашками, створюючи один із найбільш сюрреалістичних пейзажів у світі.

13. Знайдіть усамітнення в Гірському природному заповіднику Тіанзі (Tianzi Mountain Nature Reserve) у гірській системі Улін’юань (Wulingyuan), Китай. Заповідник складається з «скелястих веж», оточених густими хмарами. Це одне з наймальовничіших місць в країні і тут майже ніколи не буває туристів.

14. Відкрийте для себе прихований пляж Джерікоакоара (Jericoacoara Beach) в північно-східному бразильському штаті Сеара (Ceará). Він вважається одним з найкрасивіших пляжів у світі, ізольованих піщаними дюнами. Ви зможете насолодитися там приголомшливими блакитними лагунами, білим піском і спокійними водами.

15. Покатайтеся по дюнах до Уакачіни (Huacachina), справжнього оазису, що знаходиться в пустелі Перу. Курортне місто було побудоване навколо невеликого природного озера в південно-західній області Іка і є досить популярним напрямком для туристів, які хочуть спробувати катання на сноуборді по величезних дюнах навколо озера.

16. Покатайтеся на поромі до островів Сан-Хуан (San Juan Islands) біля узбережжя штату Вашингтон. Красиві острови чудово підходять для таких видів відпочинку, як плавання на байдарках у морі і спостереження за китами.

17. Відвідайте римську церкву в Склепі Капуцинів (Capuchin Crypt), можливо наймоторішнішу пам’ятку у всій Італії. Розташований під 400-річної церквою склеп є місцем зберігання останків 3700 тіл з кістками, прибитими до стін у вигляді хитромудрих візерунків.

18. Насолоджуйтеся видами льодовиків Шпіцбергена, архіпелагу, що знаходиться між Норвегією і Північним полюсом. Тутешні села китобоїв і рибалок стали основними туристичними напрямками для іноземців, які приїжджають сюди, щоб побачити білих ведмедів, оленів і морських ссавців.

19. Зазирніть у «двері в пекло», палаючий кратер в Дервезі, Туркменістан, який радянські геологи випадково підпалили при бурінні у ході пошуків природного газу в 1971 році. Вони очікували, що вогонь горітиме лише кілька днів, але він горить вже чотири десятиліття по тому.

20. Подивіться на мармуровий храм Джейн (Jain) в Ранакпурі (Ranakpur), Індія, який вважається одним з найбільш вражаючих храмів у своєму роді. У ньому налічується більше 1400 мармурових колон, і жодна з них не схожа на іншу.

21. Злітайте на Сен-П’єр і Мікелон (Saint Pierre et Miquelon), острів, що знаходиться біля берегів Канади, який є останнім залишком французького контролю в Північній Америці. Всі колоритні мешканці острова говорять французькою мовою, а міста острова побудовані в чудовому змішаному стилі французької та канадської культур.

22. Прогуляйтеся по Саліна Турда (Salina Turda), соляній шахті, розташованій в Трансільванії, Румунія, яка є популярною туристичною визначною пам’яткою ще з 1990-их років. У шахті, яка була побудована в 17-му столітті, на даний момент навіть є карусель і амфітеатр, захований глибоко в печері.

23. Протестуйте тяжіння на Магнітному Пагорбі (Magnetic Hill) в канадській провінції Нью-Брансвік (New Brunswick). Місцеві жителі кажуть, що якщо ви зупините машину на пагорбі, вона сама поїде вгору. Насправді це просто оптична ілюзія, але це цікаве місце, щоб зняти відео і показати своїм легковірним друзям.

24. Відчуйте себе ближче до дикої природи в Мисливській Резервації Селус (Selous Game Reserve) в південній Танзанії. Її площа становить 54390 квадратних кілометрів, що робить її другою за розміром мисливською резервацією в Африці, майже в два рази перевершує Данію за розміром. Вона також здебільшого є недослідженою, адже для туристів відкрито лише 20 відсотків парку.

25. Розслабтеся на берегах Олюденіза (Ölüdeniz), в буквальному перекладі – Мертвого моря, на одному з найбільш мальовничих пляжів на Середземному морі. Невелике село, розташоване поруч із пляжем пропонує туристам можливість зайнятися парапланеризмом, пішими прогулянками, і плаванням на байдарках.



• не пропусти