Найнебезпечніші травоїдні тварини в світі (11 фото)

3125

Ми звикли думати, що найнебезпечнішими тваринами є хижаки, але це не зовсім вірно. У природі існує багато інших істот, які не харчуються м’ясом і разом з тим вони ні трохи не безпечніші. Вашій увазі представляється добірка найбільш небезпечних травоїдних.

Гелади є одним з вражаючих видів мавп. Мешкають лише в горах Ефіопії, де харчуються в основному травою. Гелади миролюбний вид мавп, але вони володарі одного з найстрашніших наборів зубів в природі. Вони рідко нападають на людей в дикій природі (якщо взагалі такий факт був зафіксований), але в зоопарках і заповідниках вони вкрай агресивні.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Американський бізон, вагою до однієї тонни, є одним з двох воістину гігантських травоїдних в Північній Америці (другий лось). Через часте полювання на бізонів цей вид практично зник з існування в дикій природі, але завдяки правовому захисті все ще існують в національних парках. Більшість людей не знають, що бізон вбив більше туристів, ніж ведмідь або вовк! Вони, як правило, не нападають, але якщо ви перетнете їх “особистий простір”…
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Після, шимпанзе, горила наш найближчий родич, але є велика різниця між ними і нами. Вага горили самця, який є безпосереднім лідером в групі, може досягати до 200 кг і більше, а його силовим якостям позаздрять і 10 дорослих чоловіків. Горили мирні вегетаріанці, але дорослий самець не вагаючись може атакувати будь-якого зловмисника, який становить загрозу для його родини.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Казаур одна з найбільших і небезпечних птахів у світі, його середовище проживання тропічні ліси Австралії і Нової Гвінеї. Гребінь на голові, птах використовує для зв’язку на низьких частотах з іншими казуарами на великих відстанях. Казаури можуть легко напасти на людину, і, як відомо, вони нападають не тільки на людей, але й на диких собак і навіть коней, і корів! Самці з пташенятами особливо небезпечні.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Існує п’ять видів носорогів в Африці та Азії і всі вони величезні, жорстокі, запальні, і потенційно небезпечні. Ріг (який складається не з кісткової тканини, а з зосередженого кератину – білка, який присутній у волоссі) є надзвичайно небезпечною зброєю, якою носоріг може заколоти будь-якого ворога до смерті. А індійський носоріг також має гострі зуби і, як відомо, вміє їх застосовувати. І, звичайно, вони легко можуть розтоптати вас під своєю вагою (до трьох тонн).
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Дикий кабан живиться як дрібними тваринами, такими як ящірки і жаби, так і рослинами (до речі вегетаріанську їжу вони воліють більше). Самець дикого кабана може важити до 300 кг і має величезні гострі ікла, якими легко можна розкрити живіт хижака. Дорослі самці диких кабанів можуть відбиватися від зграї вовків поодинці! Самки мають маленькі ікла, у порівнянні з самцями, але все одно дуже небезпечні, особливо коли вони мають поросят.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Величезні гострі роги африканського буйвола і важкі копита вважаються смертельною зброєю. Описано чимало випадків, коли буйволи не тільки відганяли левів від стада, але і навіть вбивали їх. Цікаво, що буйволам властиве почуття взаємодопомоги, коли вони повертаються назад, щоб допомогти «другу», відмінно помітний при нападі ворогів. Бельгійський зоолог спостерігав, як 2 бика намагалися підняти на ноги рогами смертельно пораненого побратима. Коли це не вдалося, обоє стрімко атакували мисливця, якому ледь вдалося врятуватися.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Ми звикли бачити слонів, як мирних, навіть дружніх тварин, але вони насправді одні з найнебезпечніших диких тварин. У зв’язку з їх грізними розмірами і потужністю, їх дуже важко зупинити. Слони можуть атакувати з кількох причин, захист своїх дітей, свій простір, або просто, коли вони знаходяться в поганому настрої. Самці періодично входять у стан, відомий як musth, в ході якого їх рівень гормону збільшиться настільки, що вони атакують будь-яку істоту, яку бачать, в тому числі левів, носорогів і людей. З цієї причини в зоопарках і цирках часто не хочуть тримати слонів самців.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Білобородий пекарі має надзвичайно гострі ікла, що знаходять один на одного кожен раз, коли тварина закриває свій рот (як ножиці). Вони бродять в тропічних лісах Мексики, Центральної і Південної Америки дуже великими стадами – до 500 або навіть 1000 особин. Якщо один з членів групи піддається нападу або убитий, все стадо буде нападати на зловмисника. Дикі хижаки, такі як ягуари і пуми досить розумні, щоб уникати стада, хижаки нападають тільки на молодих або слабких пекарі, які відбилися від стада.
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)

Бегемот є найбільш небезпечним з усіх травоїдних тварин в Африці, вони кожен рік, вбивають більше людей, ніж леви, леопарди і крокодили. Надзвичайно територіальні, особливо самці, можуть важити три тонни і більше. Нападають як на воді (вони навіть перекидають човни і байдарки), так і на суші, де вони можуть діяти неймовірно швидко, незважаючи на зовнішній вигляд. Бегемот має найбільші щелепи і довгі ікла з усіх ссавців, можуть запросто перекусити дорослого крокодила. Уявіть собі, те, що вони можуть зробити з Вами!
Самые опасные травоядные животные в мире (11 фото)



• не пропусти