Топ 12. Найкрасивіші знамениті тріумфальні арки. (12 фото)

4139

Топ 12. Найкрасивіші знамениті тріумфальні арки (1)

Топ 12. Найкрасивіші знамениті тріумфальні арки (2)

Топ 12. Найкрасивіші знамениті тріумфальні арки (3)

Тріумфальні арки з часів античності будувалися на честь важливої особи, або в пам’ять про знаменитого подію. Незважаючи на те, що їх можна зустріти в багатьох країнах, спочатку почали будівництво римляни, які й передали цю традицію далі. Питання, коли вперше римляни побудували тріумфальну арку, все ще не розкрите істориками. Але як тільки римські споруди увійшли в моду, з кожним разом їх побудова ставало складніше, вони почали з’являтися в різних куточках світу. У цій збірці Ви дізнаєтеся про найзнаменитіші арки світу.

1. Тріумфальна арка Оранж.

Тріумфальна арка Оранж у Франції була побудована під час правління Августа, на честь ветеранів гальскої війни. Пізніше вона була перебудована імператором Тиберієм на честь перемоги Германіка над німецькими племенами. Арка містить напис, присвячений імператору Тиберію в 27 році нашої ери.

2. Арка Каракалли. Волюбіліс.

У давнину, Волюбіліс був важливим римським містом, розташованим недалеко від західного кордону римських завоювань (в даний час Марокко). Мармурова арка Каракалли розташована прямо в серце Волюбіліса. Вона була зведена в 211 р. н.е. на честь імператора Каракалли і його матері, Юлії Домни. Арка увінчана бронзовою колісницею.

3. Ворота в Індію.

Ворота в Індію були побудовані на честь візиту короля Георга V і королеви Марії в Мумбаї. Будівництво почалося в 1911. Конструкція являє собою поєднання індуїстського і мусульманського архітектурних стилів, (арка в мусульманському стилі, а прикраси у стилі індусів). Останні британські війська, покидаючи Індію проходили через арку 28 лютого 1948.

4. Арка Каракалли в Джемілі.

Розташований в Алжирі, Джемі був побудований в 1 столітті н.е. римлянами. Спочатку місто представляло місце, населене колонією солдатів, а пізніше став великим торговим містом. Арка була побудована в 216 році нашої ери на честь правлячого імператора Каракалли і його матері Юлії Домни.

5. Патусай.

Патусай – військовий пам’ятник в центрі В’єнтьян, Лаос, присвячений тим, хто брав участь у боротьбі за незалежність від Франції. Він був побудований між 1957 і 1968 рр.. Пам’ятник має 5 веж, які представляють 5 принципів мирного співіснування між народами світу. Вони також представляють 5 буддійських принципів “вдумливість, дружелюбність, гнучкість, чесність, честь і процвітання».

6. Арка Септимія Северуса.

Луцій Септимій Северус – римський імператор, який царював з 193 року н.е. до своєї смерті в 211 році н.е. Арка Септимія Северуса не може бути датована точно, але цілком імовірно, що почалося будівництво відразу ж після того, як Луцій Септимій став імператором. Центральна сцена на арці показує, що імператор потискує руки його синів, Каракалла і Гета.

7. Арка Тита.

Арка Тита в Римі була побудована в 82 році н.е. римським імператором Доміціаном, незабаром після смерті свого старшого брата Тита. Арка Тита стала загальною моделлю для багатьох тріумфальних арок зведених з 16-го століття, включаючи Тріумфальну арку.

8. Тімгад.

Тімгад розташований в Алжирі. Місто було засноване римським імператором Трояном близько 100 року н.е. У західній частині міста височіє 12-метрова (39 футів) у висоту тріумфальна арка, звана арка Траяна (або Arch Timgad), яка була частково відновлена в 1900 році.

9. Арка Адріана в Джераш.

Розташований в північній частині Йорданії, Джераш був одним з найважливіших міст в римській провінції Аравія. Римляни забезпечили мир та безпеку в цьому районі, який дозволив своєму народові досягти процвітання. Імператор Адріан відвідав Джераш в 129-130 році н.е. Арка Адріана була побудована на честь його візиту. Ця тріумфальна арка повинна була стати основними Південними воротами в місто.

10. Тріумфальна арка Костянтина.

Розташована поруч з Колізеєм у Римі, Арка Костянтина була зведена в 315 р. н.е. на честь перемоги імператора Костянтина I над імператором Максенцієм. За словами літописців, Костянтину було видіння, що Бог обіцяв перемогу, якщо його армія намалює хрест на своїх щитах. Одна з найвідоміших визначних пам’яток Риму .

11. Арка Септимія Северуса в Римі.

Біла мармурова арка Септимія Северуса на північному сході Риму був побудований в 203 р. н.е. на честь перемоги проти парфян. Після смерті Северуса, його сини: Каракалла і Гета були спочатку обидва імператори, але Каракалла був убитий Гетам в 212 році нашої ери. Пам’ятники Гета були знищені після цього.

12. Тріумфальна арка в Парижі.

Ця унікальна тріумфальна арка в Парижі була замовлена Наполеоном в 1806 році, після його перемоги при Аустерліці. Вона була остаточно завершена в 1836 році, незабаром після його смерті. Знамениті марші перемоги проходили через цю арку, включаючи німців в 1871 році, французів в 1918 році, німців в 1940 році і французів з американцями в 1944 році.