ТОП 10 мостів рекордсменів (ФОТО)

11845

Вони найбільші, найвищі і найкрасивіші. Сьогодні мости здійснюють настільки значимі функції, про які наші предки не могли собі навіть уявити.

Сучасні мости – це справжнє диво техніки, вони чудово поєднують функціональність і стиль, вони є свідченням розвитку творчої інженерної думки. Представляємо вам десять інженерних чудес зі всього світу. Ці мости різних форм і розмірів і вони володіють поки що неперевершеними характеристиками.

10 мостів рекордсменів фото.

Найвищий міст: Віадук Мійо, Франція

Не так давно провінційний французький місто Мійо був майже невідомий. Сьогодні в ньому розташована одна з головних визначних пам’яток країни. Будівництво віадука завершилося в 2004 році, висота щогли моста досягає 343 метрів.

top10-viaduk-miio-1

top10-viaduk-miio-2

Найдовший критий міст: Хартлендскій міст, Канада. 

Хартлендскій міст перекинуть через річку Сент-Джон на шляху з Хартленд в Сомервілль. Його довжина дорівнює 391 метру, а побудований він був в далекому 1901 році. Кілька разів він частково руйнувався, після чого його завжди відновлювали. У 1945 році до нього була прибудована пішохідна алея.

top10-khartlendskiy-most-1

top10-khartlendskiy-most-2

Найдовший міст: Таня-куньшаньськая віадук, Китай. 
Це міст, який є частиною Пекін – Шанхайської високошвидкісної залізниці. Його довжина 164 кілометри 800 метрів.

top10-tanyan-kunshanskiy-viaduk-1

top10-tanyan-kunshanskiy-viaduk-2

Найбільший цегляний міст: Віадук Гельчтальбрюкке, Німеччина.

Цей цегляний залізничний віадук був побудований в середині минулого століття. Він розташований в долині річки Гельч в німецькій федеральній землі Саксонія. При його будівництві було використано 26000000 цеглин.

top10-viaduk-gyolchtalbryukke-1

top10-viaduk-gyolchtalbryukke-2

Найбільш фотографований міст: Міст Золоті Ворота, США. 

Завдяки своєму дізнаватися яскраво червоному кольору, мальовничих околицях і щоденним ранковим приголомшливо красивим туманам, не дивно, що він вважається самим фотографованим мостом в світі.Зовсім небагато відстають від Золотих Воріт в Сан-Франциско Тауерський міст в Лондоні , Понте Веккьо у Флоренції і Бруклінський міст у Нью-Йорку .

top10-most-zolotye-vorota-1

top10-most-zolotye-vorota-2

Найбільша кількість трафіку: Міст Джорджа Вашингтона, США. 

У минулому році через міст, що сполучає Манхеттен і Нью-Джерсі над річкою Гудзон, проїхало 51000000 автомобілів, автобусів і вантажівок. Але це прохідність з урахуванням лише моторизованого транспорту, якщо порахувати пішоходів, то лідирує міст в Індії.

top10-most-dzhordzha-vashingtona-1

top10-most-dzhordzha-vashingtona-2

Найбільша кількість трафіку з урахуванням пішоходів: Міст Ховрах, Індія. 

Неофіційним переможцем в цій номінації можна назвати консольний міст Ховрах через річку Хуглі. Він з’єднує індійські міста Ховрах і Калькутти. За оцінками через нього щодня проїжджає 80 тисяч автомобілів і проходить близько одного мільйона пішоходів.

top10-most-khovrakh-1

top10-most-khovrakh-2

Найдовший пішохідний міст: Перехід через річку Гудзон (Poughkeepsie Bridge), США. 

Коли то це був залізничний міст, побудований в 1889 році. Під час пожежі в 1974 році він сильно постраждав і не міг надалі використовуватися в якості залізничних колій. Через понад 30 років він був знову відкритий в 2009 як міст для пішоходів та велосипедистів. Його довжина приблизно дорівнює 2062 метрам.

top10-poughkeepsie-bridge-1

top10-poughkeepsie-bridge-2

Найстаріший міст: Міст Караван (Caravan Bridge), Туреччина. 

Арочна кам’яна плита перекинута через річку Мелес в турецькому місті Ізмір. Вважається, що міст був побудований в 850 році до нашої ери. Значить, в наступному році йому виповниться 2862.

top10-caravan-bridge-turciya-1

Найдовший підвісний міст: Міст Акасі-Кайков, Японія. 

Висячі мости, мабуть, самі елегантні і красиві серед всіх інших. Акасі-Кайков, так само відомий як «перловий міст», з’єднує космополітичний місто Кобе з островом Авадзі, що є центром перловою промисловості Японії . Довжина моста 3911 метрів.

top10-most-akasi-kajkyo-1

top10-most-akasi-kajkyo-2

Найширший міст: Харбор-Брідж, Австралія. 

Ширина Харбор-Брідж – 49 метрів. За цим, арочному мосту, що сполучає діловий район Сіднея і житловий район Норт-шортів, здійснюється залізничне, автомобільне та пішохідне рух. Міст здається досить сучасним, але насправді в наступному році він відзначить своє вісімдесятиріччя.

top10-harbor-bridzh-1

top10-harbor-bridzh-2



• не пропусти