Унікальна Україна: чарівну зиму у музеї просто неба в Пирогові показали з висоти пташиного польоту (відео)

1035

В мережі з’явився чарівний ролик зимового музею просто неба в Пирогові. Відео опубліковано на каналі Bird’s-Eye. Засніжений Пирогів виглядає дуже чарівно, особливо із висоти пташиного польоту.

Найбільший у Європі музей просто неба знаходиться в Україні. Національний музей народної архітектури та побуту Пирогово розкинувся на 131 гектарі Голосіївського району Києва. Давня культура кожного українського регіону відображена тут у сотнях великих та дрібних експонатів. У господарстві, ремеслах, архітектурі та інтер’єрах цього села. «Середнє Придніпров’я», «Полтавщина і Слобожанщина», «Полісся», «Поділля», «Південь», «Карпати» – окремі етнографічні регіони, представлені у музеї.

Всі об’єкти музею Пирогово – справжні, за невеликим винятком, твори народної дерев’яної архітектури, привезені сюди з усіх областей України. Ці будиночки розбирали у різних селах по шматочку, маркували, перевозили в Пирогово і тут вже відтворювали в оригінальному вигляді. Найдавніший експонат – хата 1587 року з піччю – найстаріший пам’ятник народного будівельного мистецтва на території всього колишнього Радянського Союзу. Також серед незвичайних експонатів – хата родичів Тараса Шевченка. Зараз всього на території розміщено близько 300 унікальних пам’яток народної архітектури, датованих XVI − XX століттями.

Також не пропустіть старовинну церкву, де молились Хмельницький та Мазепа зняли з висоти пташиного польоту (відео)



• не пропусти