Як одягалися українці в холоди сто років тому: фото
Надворі стає все холодніше. Так і хочеться закутатися в щось тепле! А як одягалися українці сто років тому, коли приходили холоди?
Український Інститут Історії Моди...
50 незабутніх пейзажів українського літа, що минає (фото)
"Минають дні, минає літо... Шелестить пожовкле листя по діброві, гуляють хмари, сонце спить..." Сьогодні ми можемо насолоджуватись останніми його акордами. Барвистого, сонячного, незабутнього літа....
Українські обереги та їх символіка
Безсумнівно, символіка українського народу пронизана як язичницькими оберегами та символами, так і християнськими. Ми ж розповімо про ті, які незалежно від свого походження, глибоко...
Новий рік 2016 під Києвом: де зустріти
Огляд варіантів святкування Нового року під Києвом
Киянам відзначати Новий рік можна не тільки в місті та за його межами, а також і в околицях...
Яблучний спас – 19 серпня: традиції, прикмети, рецепти страв із яблуками
Яблучний Спас — це друге свято Спаса в серпні. Перший, Медовий Спас, припадає на 14 серпня, а останній, Горіховий — на 29 серпня. Яблучний...
Мости України: 12 шедеврів
Міст – це найдавніший інженерний винахід людства. Маленькі, хиткі з колод або великі, розвідні і монолітні – усі вони наближають береги, роблячи наше життя...
Гастрономічний спадок Енея: особливості української національної кухні з «Енеїди» Котляревського
Потапці, книші, куліш, кваша та путря з молоком — усім цим, а також іншими стравами з дивними для сучасних українців назвами харчувалися наші предки...
Стародавні українські страви, які готують і досі: рецепти душенини, бігусу і...
Українська кухня - це не лише борщ, вареники та котлети по-київськи. Якщо копнути глибше, можна сильно здивуватися: скільки насправді колоритних рецептів приховує наша культура!...
10 головних особливостей стародавньої української кухні
Ми із задоволенням смакуємо гамбургери, піцу і солодкі французькі макаруни. Та погодьтеся, що любов до борщу і вареників - просто у крові українця. Чому...








