День Києва 30 травня: які місця варто відвідати?
Традиційно, день Києва відзначають в останню неділю травня. У 2021 році це 30 травня, і столиці виповниться аж 1539 років від заснування. День міста...
Чарівлива українська врода: фото українок межі XIX – XX століть (35...
«У країнах, що їх Бог благословив вродливим жіноцтвом, красуні мусять бути звичайними собі жінками, а звичайна жінка, на мою думку, — найлучша» — Писав...
Борщ із рибою та пиво щодня: що їли стародавні українці та...
До приходу радянської влади українська традиційна кухня являла собою різноманіття ситних та витончених страв, але наразі замість рецептів маємо борщ із міфів та кашу...
Дністровський каньйон – одне з семи природних чудес України (фото)
Древні римляни називали цю ріку Данастріс, а греки – Тіріс. Вона торувала собі шлях по землі ще за багато століть до нас. Древній Дністер....
Україна справжня і гостинна: нове відео про вражаючу красу України, зняте...
Подорож починається з Карпатських гір, а закінчується на Дніпрі.
В інтернеті з'явилося нове відео про Україну, зняте з висоти пташиного польоту. Компанія Dronarium опублікувала коротке...
Карпатські зачаровані скелі
Загадкові скелі Карпат овіяні шлейфом легенд і переказів.
Скала Єпископ або Кам'яна Багачка
Ця скеля знаходиться в селі Усть-Путила (Чернівецька область, Путильський район), яке розкинулося в...
5 маловідомих історичних місць Львова
Gazeta.ua пропонує вашій увазі цікаві історичні місця Львова, про які рідко знають туристи.
1. Палац графів Туркулів-Комелло. Розташований на вулиці Пекарській, 50-А. Побудували його в...
Різдвяний піст, або Пилипівка: тривалість, обмеження у їжі, прикмети та повір’я
Різдвяний піст щорічно розпочинається 28 листопада, а закінчується на Святвечір – 6 січня. Триває він 40 днів, тому однією з його назв є Мала...
Українські приказки, якими користувались ще нашi бабусi
Наше, рiдне, пронесене пращурами далi, крiзь вiки. Але й досi актуальне
До неоціненних коштовностей фольклору будь-якого народу, а відтак і українського, належать прислів'я та приказки...








