Українською випущено серію з 10 неймовірних надихаючих відеороликів

346

Я добровільно перекладаю і озвучую відео вже більше трьох років. Але робота над сьогоднішньою серією стала для мене особливою. Саме з її озвучування почався наш невеликий проект, у рамках якого ми сьогодні коментуємо запуски космічних апаратів у прямому ефірі, випускаємо українською серію відеороликів НАСА для дітей і запускаємо власний ресурс для колективних перекладів текстів та відео рідною мовою.

Саме Карл Саган, один із найсильніших популяризаторів науки сучасності, став для мене людиною, яка надихнула цікавитися наукою та космосом.

У 2011 розі американець Рейд Говер випустив цю підбірку коротких відео з цитатами Сагана, у яких підіймаються теми науки, космосу, релігії, людяності.

І я неймовірно радий, що сьогодні можу нарешті написати наступне: всесвітньо відома «The Sagan Series» вийшла українською!

Завершити текстову частину допису хочу цитатою з одного із відео серії:

«Ми — люди. Одночасно люди повсюдно бажають зрозуміти. Ідея, що ми тепер осягнули щось, розуміння чого не здобув ніхто з тих, хто жив донині, радісне збудження, особливо сильне в задіяних у справі вчених, але відчутне майже для всіх, шириться нашим суспільством, відлунює від стін та повертається до нас.

Воно заохочує нас і в інших сферах опікуватися проблемами, що досі не мають вирішення. Воно підвищує загальний рівень оптимізму у суспільстві.

Воно поширює критичну думку, яка так потрібна, коли ми намагаємося вирішити досі невиліковні соціальні проблеми.

Воно стимулює нове покоління вчених. Чим більше науки висвітлюється у ЗМІ, особливо якщо описані методи, а також висновки, тим більш здоровим, я гадаю, стає суспільство.

Тут, на Землі, нам треба зробити багато домашньої роботи, й наша готовність її виконати має бути непохитна.

Але ми — це такий вид, якому з фундаментальних біологічних причин потрібно бачити перед собою межу.

Кожного разу, коли людство розсуває межі, воно отримує поштовх продуктивної живучості, яка може підтримувати його століттями».

Приємного перегляду!

P.S. Окрему подяку за допомогу у перекладі хочу висловити користувачам Паляниці: Xanarrr, Kerty, KaterynaLymar, narkostarko, sergiy_fakas

P.P.S. Запрошую підписуватись на мою сторінку у Facebook. Там регулярно виходять відео та новини українською.

P.P.P.S. Для тих, хто хоче віддячити за роботу матеріально є окрема кнопка у LiqPay.

 

Джерело: site.ua



• не пропусти