Куди поїхати в серпні в Україні? 5 цікавих місць для відпочинку

7998

Якщо ви 2 місяці літа працювали, а в серпні бажаєте пригод, обов’язково підкоріться цьому бажанню! Адже навіть в межах України можна влаштувати незабутню відпустку. Серпень — чудова пора, щоб поїхати в гори чи поніжитися під теплим сонцем десь на косі Чорного моря. Але є цікаві місця по всій країні. Як, наприклад, в нашій підбірці.

Сорочинці, Полтавська область

фото oblnews.pl.ua

Ярмарок 2021 року пройде 17-22 серпня. Цьогоріч присвячений Дню незалежності України. На площі 16 га можна знайти різні культурні розваги, майстер-класи та, звісно, накупувати виробів від майстрів зі всієї України. В Сорочинці приїздять майстри з Опішні, Петриківки, Космача. Тут можна навчитися гончарству, вишивці, виготовленню вінків чи кошиків з лози. Хоча б раз в житті варто приїхати й відчути атмосферу ярмарку, який описав Гоголь.

Мигія, Миколаївська область

фото www.instagram.com/qliebin/

Сюди їдуть любителі активного відпочинку. Пороги серед скель, озера, парки — все це ідеальні умови для рафтингу чи сплаву на байдарках. Саме на річці Південний Буг розташована друга за складністю траса для сплавів.

Чим зайнятися:

  • Відвідати Голубе озеро незвичайного кольору. Це колишній гранітний кар’єр глибиною 40 м.
  • Зібрати компанію (чи приєднатися до інших туристів) та відправитися у сплав порогами.
  • Стрибнути як роуп-джампер з мосту неподалік.
  • Подивитися на старовинний млин Скаржинського.

Замок Гербуртів (Добромильський), Львівська область

фото youtu.be/TTzHw8u4dYI

Найвисокогірніший замок України знаходиться на Львівщині, у 24 км від Самбора. Містечко, де знаходиться замок, згадують в записах ще 1374 року, а замок тамтешній вельможа Михайло Гербурт побудував близько 1450 року. Тоді замок тримав оборону, всередині був колодязь на випадок облоги. Зараз замок потроху перетворюється на руїну, але це робить його ще більш привабливим. На висоті 450 м над рівнем моря можна оглянути всі навколишні пейзажі, насолодитися природою й зробити тематичну фотосесію. Поруч можна відвідати Самбір та Перемишль, навіть і побачити їх з замку Гербутів. Ця локація сподобається тим, хто хоче запланувати не просто поїздку до Львова, а й додати цікавий маршрут областю.

Богуслав, Київська область

фото www.instagram.com/serge_soroka_1984

В 17 столітті на берегах річки Рось зупинявся зі своїм військом Богдан Хмельницький. Також в Богуславі зберігся дім письменниці Марко Вовчок, де тепер можна відвідати музей.

Чим зайнятися в місті й околицях:

  • Відвідати музей історії Богуславщини, де можна побачити речі скіфів, часів козацтва.
  • Придбати килими в майстерні ручного ткацтва. І, звісно, побачити, як виготовляють домоткане полотно і досі.
  • Відвідати пам’ятник Марусі Богуславці, сміливій дівчині з українських дум.
  • Поїхати до гори Тотоха поблизу села Медвин. Кажуть, що на цьому місці старого городища скіфів можна отримати енергію. Помедитувати й відчути спокій в душі. Хтозна, чи справді це місце впливає на людину. Але краєвиди з гори відкриваються прекрасні.

Джуринський водоспад, Тернопільська область

Depositphotos, Автор york_76

Ідеальне місце для тих, хто б вічно дивився, як падає вода та дзюрчить водоспад. Найвищий водоспад в Україні знаходиться в Заліщицькому районі.

Що тут робити:

  • Дослідити водоспад висотою 16 та шириною 20 метрів.
  • Відвідати урочище Червоне з руїнами замку та костелу.
  • Покупатися в прохолодній воді під водоспадом.
  • Проїхати весь заповідник та дістатися Дністровського каньйону.

Серпень — то ще зовсім не кінець літа. Влаштовуйте пікніки й посиденьки з друзями, грайте в волейбол біля річки, їдьте на фестивалі — і зможете пережити емоції за все літо! Цікаві місця, як в нашій підбірці, можна знайти в сусідній області чи навіть у своєму місті. Просто досліджуйте, шукайте цікаві місцеві фестивалі й заходи. 2021 рік дав нам всім безліч можливостей відпочити, масові заходи відкриті, тож не можна впускати шанс!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти