Переваги інтернет-банкінгу

1078

Фінансова система інтернету складається з трьох складових: банкінгу, страхування і трейдингу. Якщо вірити має зараз велику популярність економічної теорії монетаризму – ядром фінансової системи є – банки. Не будемо ставити під сумнів цю ідею – інакше це загрожує зіткненням протилежних соціально-економічних поглядів – капіталізму і соціалізму. Крім того, досліджуючи фінансову систему інтернету неможливо стороною обійти банкінг, а саме платіжні системи, інтернет-банки та інтернет-підрозділу банків.

Зараз в інтернет вийшло вже понад півтори сотні банків. Перевага в наявності інтернет-банкінгу полягає в тому, що банк можна приєднати до свого комп’ютера як принтер. Але через протоколи безпеки користувач теж виявляється найчастіше прикріпленим до одного комп’ютера. У той же час різні банки використовують різні системи: від простих – до складних. Тому вибираючи під себе інтернет-банк, необхідно враховувати кілька факторів. Часом клієнту не потрібно особливо складного інтерфейсу, оскільки доводиться користуватися тільки елементарними платіжними операціями. В такому випадку дуже ускладнений в кілька сервісів інтерфейс може нагадувати ракетний двигун, з’єднаний з Горобцем. Щоб так не було, використовуйте кращий Інтернет-банкінг Star24 від my.ukrsibbank.com

У ряді систем використовується клієнтське ПЗ, яке інсталюється на комп’ютер клієнта. В інших – ставляться нескладні java-апплёти, різницю можна відразу ж помітити, якщо виявитися далеко від власного комп’ютера. Перша система не дозволить дотягнутися до своїх грошей, якщо тільки ПО не встановлено на переносний ПК. Друга система дозволяє встановлювати з’єднання з інтернет-банком навіть на смартфоні.

Прийнято вважати, що інтернет-банкінг всього лише система переказів і перерахувань грошових коштів. Насправді останнім часом вона формується як повноцінна фінансова система як галузь економіки мережі. Поки недостатньо чітко і точно розроблені критерії документообігу в частині документації суворої звітності – без чого повноцінне існування інтернет-банкінгу як самостійного фінансового напрямку кілька повисає в повітрі. У реальному світі цю функцію на себе беруть центральні банки, в мережі ж такого центру немає. І можливо ніколи не буде. Вся регламентна сторона в інтернеті базується на звичаях ділового обороту, які формуються на основі правовідносин в реальному світі.

Ще недавно інтернет-банкінг сприймався як нетрадиційна фінансова послуга, зараз же часом клієнти відкривають рахунки і оформляють кредитні та розрахункові карти в тих банках, які мають системою мережевого управління грошовими коштами на рахунку. Це дозволяє без зайвої витрати часу управляти ресурсами на рахунках. Перенесення банками в інтернет послуг з надання кредитування, управління розрахунковими й особовими рахунками – дозволяє клієнтам більш комфортно себе почувати при виконанні своїх договірних зобов’язань, отримувати і здійснювати платежі майже миттєво. Правда така практика може використовуватися між контрагентами на основі великої довіри один до одного, а також по дрібних оборудок, оскільки ні законодавча, ні судові системи України поки не готові об’єктивно відноситься до фінансових операцій всередині інтернету. З цієї причини грошові кошти, що знаходяться в мережі поки вважаються абсолютно захищеними від стягнення, скажімо судовими приставами. Цьому сприяють принципи конфіденційності всередині інтернет-банкінгу за грошовими коштами та операціями з ними.

Вибираючи платіжну систему, варто враховувати кілька параметрів: тип комп’ютера; операційна система, встановлена ​​на нього; браузер; статус клієнта – юридична або фізична особа; необхідний набір банківських операцій; географія філій і підрозділів банку, де можливий доступ до його системам платежів. З огляду на всі ці параметри, можна підібрати собі банк, що ідеально підходить під вимоги і бажання.

У частині ж перекладів краще користуватися відразу двома платіжними системами – для клієнтів невибагливих і для вимогливих, зазвичай до такого стандартного набору відносяться ЯндексДеньги і WebMoney. Перша дозволить вам здійснювати перекази з будь-якого комп’ютера, а друга – забезпечить збереження і повну захищеність.