Як вибрати плитку для оформлення ванної кімнати?

547

фото ванноїЩоб дизайн ванної кімнати був вдалим, важливо добре продумати кожну деталь, в тому числі і підібрати плитку з якісного матеріалу і правильної форми. Форма буде залежати ще і від стилю, в якому ви будете оформляти ваше приміщення. Плитка підійде не тільки для декорування стін, але і для підлоги. Саме тому ми пропонуємо розібратися, які є види плитки, і як можна вдало скомпонувати її з сантехнікою і меблями в ванну, як правильно підібрати кольори і матеріали. Багато чого буде залежати і від площі приміщення. Наприклад, якщо у вас невелика вбиральня і вам потрібен унітаз компакт http://colombo.ua/ua/product-category/wc-compact/, – тут ви зможете не тільки підібрати якісну сантехніку, але і подивитися на фото, як вона буде виглядати в інтер’єрі, з чим ви можете її скомпонувати. А тепер давайте перейдемо до основного питання. Розберемося, чи варто класти саме плитку, або краще вибрати забарвлення стін спеціальною фарбою або поклейку водостійких шпалер. З’ясуємо, які є види підлоги та стін.

Чому краще вибрати саме плитку?

Є кілька варіантів як оформити стіни у ванній кімнаті. Це не обов’язково повинна бути плитка. Це можуть бути і водостійкі шпалери, і спеціальна якісна настінна фарба, і декоративний камінь. Чому все-таки варто віддати перевагу плитці? По-перше, це довговічне покриття стін. Шпалери служать набагато менше, а фарба все одно з часом стане пропускати вологу, згубну для стін.

Тому оптимальний варіант як з точки зору якості, так і з точки зору ціни – це плитка. Вона водостійка, має високу вогнестійкість, відмінно чиститься різними миючими засобами, не деформується і зберігає малюнок. Якщо шпалери можуть вицвісти, то плитка – універсальний варіант.

Плитка і її види

фото ванної кімнатиПлиткове покриття, особливо для підлоги, має бути максимально якісним і міцним. У ванній є багато предметів, які можуть впасти і пошкодити покриття. Саме тому краще заплатити трохи більше, але вибрати стильний і довговічний варіант. Давайте розбиратися, які види плиткового покриття бувають.

У будівельних магазинах ви можете побачити плитку без емалі. У чому її перевага? Вона вважається дуже міцною і відмінно протистоїть механічним і хімічним впливам. Якщо ваш інтер’єр виконаний в стилі хай-тек, лофт або мінімалізм, така плитка чудово підійде. На ній зазвичай немає ніяких декоративних елементів, тому вона виглядає просто, але все-таки вона дуже практична. Її матовий ефект надає особливий шарм.

Дуже часто можна побачити глазуровану плитку. Вона як раз і має той блиск, який візуально розширює приміщення. Єдиний мінус – для підлоги в санвузлі вона може виявитися слизькою. В даному випадку краще використовувати спеціальні килимки. Зате на стінах вона буде виглядати прекрасно, в тому числі і за унітазом компакт, і за раковиною, і за дзеркалом.

Стильно виглядає мозаїка. Такий варіант часто можна побачити за унітазом компакт або за душовою кабіною. Таким способом власники невеликих вбиралень намагаються додати родзинку в інтер’єр. До речі, якщо ви шукаєте якісну сантехніку для невеликої вбиральні, в цьому магазині знайдеться все, що вам необхідно – http://colombo.ua/ua/. Це відомий виробник, чию сантехніку для ванних кімнат часто можна побачити не тільки в житлових будинках, але і в ресторанах, готелях та інших закладах. Це і якісні унітази компакт, і раковини, і практичні меблі. Головне – висока якість продукції, тому вона і користується високим попитом.

Свої переваги має й пресована плитка. Вона просто ідеально підійде для інтер’єру, має шорстку поверхню і укладається зазвичай різними способами (при цьому компонуються елементи різних форм). Її використовують переважно для підлоги.