Біль у попереку: як з ним жити

220

Сильний біль у попереку – достатньо серйозна причина, щоб вивести людину з ладу і вкласти в ліжко на тривалий період. Кожен з нас хоч раз у житті проходив через цей біль. Коли виникає біль у попереку, ми починаємо аналізувати, чому це могло статися. Найкраще на це питання зможе відповісти лікар, а ми спробуємо коротко описати причини болю в попереку.

При яких недугах болить поперек і як боротися з болем

Постійні болі в попереку можуть з’явитися внаслідок кількох причин:

  • Остеохондроз – одна з головних хвороб сучасної людини, яка характеризується больовим синдромом, в тому числі, у поперековому відділі.
  • Нестабільність хребта – так називають захворювання, внаслідок якого на тлі слабкого м’язового корсету хребці можуть зміщуватися, спричиняючи защемлення нервових закінчень.
  • Надмірні навантаження. Тягнучий біль у попереку може бути наслідком ситуації, коли людина просто перепрацювала фізично, наприклад, під час прибирання квартири або на городі.

Чому болить поперек саме у вас, кваліфіковано розповість тільки лікар. Він же пояснить, як лікувати біль у попереку правильно і що робити, щоб біль не повернувся знову.

Лікування болю в попереку: таблетки і фізкультура

Зняти біль у попереку і зменшити запалення допоможуть знеболюючі препарати. Щороку їхній асортимент розширюється, тож можна обрати препарат з найбільшою користю для організму. У разі, коли болить поперек, кращим вибором стануть ліки на основі вітамінів групи В. Клінічно доведено, що такі препарати знімають біль і не мають побічних ефектів, характерних для анальгетиків. В аптеці зверніть увагу на таблетки Мильгамма. У їхньому складі два вітаміни – В1 і В6, які ефективно відновлюють оболонки нервових волокон, внаслідок чого людина відчуває зменшення больового синдрому. А коли поперек перестає боліти, важливо закріпити цей результат за допомогою фізичних вправ, йоги або плавання.



• не пропусти