Топ-5 порад, як не помилитися з вибором банку для депозиту

102

При виборі банку для депозиту фінансисти радять вкладникам звертати увагу на п’ять ключових факторів.

1. Акціонери банку

Під час кризи банки часто потребують фінансування. Тому у акціонерів повинна бути можливість підтримати фінустанову. Надійними вважаються іноземні фінансові групи і дочки державних банків.

Крім того, клієнта, який зібрався відкрити депозит, має насторожити те, що основний бізнес власника банку зазнає збитків або в пресі обговорюється скандал на рівні керівництва банку. В таких випадках краще відразу відмовитись від розміщення депозиту в цьому банку

2. Історія роботи банку

Перед тим, як відкрити депозит у банку, вкладнику потрібно з’ясувати, як поведе себе фінустанова в період нестабільності. Новинні сюжети в ЗМІ можуть розповісти про політику банку набагато більше, ніж рекламні буклети. Особливо, якщо ця інформація не на користь банку. За останні пару років у українських банкірів було багато приводів проявити себе. Тому експерти радять не ігнорувати цю інформацію. Банки з хорошою репутацією впродовж багатьох років, такі як Укрсоцбанк, краще підходять для розміщення ваших коштів.

3. Процентні ставки

Вкладника повинна насторожити реклама депозитів з надприбутковими ставками. Швидше за все, у банку проблеми з грошима, якщо він пропонує вкладнику на 3-4% більше, ніж в середньому по ринку. Це стосується як гривневих так і валютних вкладів. Доларові депозити найкраще ставити у перевіреній фінустанові на https://www.ukrsotsbank.com/pcdeposits/

4. Фінансові показники банку

Вкладнику варто звернути увагу на показники збитковості банку. Якщо вони продовжують рости кілька кварталів поспіль – це поганий знак. Про надійність банку розповість і показник повернення кредитів. Якщо позичальники не поспішають повертати кошти, у банку можуть виникнути проблеми з ліквідністю.

5. Інфраструктура банку

Розміщення відділень банку мало говорить про його надійність. Але це важливо для самого вкладника. Варто звернути увагу на банки з розвиненою інфраструктурою і обов’язково обумовити можливість отримання коштів в різних відділеннях при підписанні договору. Також варто врахувати можливість оформлення карт, доступ до онлайн-банкінгу і вартість обслуговування.

Фінансисти також підкреслюють, що поради про те, як вибрати банк для депозиту, стосуються всіх вкладів, незалежно від того, на який термін розміщуються гроші.



• не пропусти