Місто Джайсалмер, одне з найкрасивіших міст Індії в глибині Великої пустелі Тар (фото)

404

Одне з найкрасивіших міст Індії знаходиться в глибині Великої пустелі Тар, далеко від великих міст і трас. Джайсалмер було засноване в XII столітті махараджею Равою Джайсаром, який вибудував на місцевій височини потужну, величну фортецю. З часом навколо неї стали з’являтися інші будівлі, що склалися в результаті в велике місто.

У XIV столітті Джайсалмер зазнав нападу військ делійського султана. Місто було розорене і аж до 1818 року перебувало під владою Великих Моголів. У XX столітті Джайсалмер, колишній важливим стратегічним пунктом у караванної торгівлі, разом з загасанням останньої став занепадати. В даний час «Золота фортеця» (цю назву місто отримало через жовто-коричневу гаму більшості будов) розділена на дві частини: сучасну, обслуговуючу військові бази регіону, і стару, яка живе за рахунок туризму.

Самобутня архітектура старовинних храмів і сховищ стародавніх рукописів, виконаних на санскриті, знаходяться по сусідству з величезною кількістю сувенірних крамниць. Сучасні торговці «Золотої фортеці» пропонують туристам кашмірське срібло, шкіряні вироби і індійське традиційне взуття.

По околицях Джайсалмера можна помандрувати на взятих напрокат мотоциклах або моторолерах чи у складі організованої екскурсії. Місцеві сафарі проходять по дюнах Кхурі і Сен. У пустелі можна покататися на верблюдах і насолодитися красою місцевих ночей.

Місто Джайсалмер, Індія (1)

Місто Джайсалмер, Індія (2)

Місто Джайсалмер, Індія (3)

Місто Джайсалмер, Індія (4)

Місто Джайсалмер, Індія (5)

Місто Джайсалмер, Індія (6)

Місто Джайсалмер, Індія (7)

Місто Джайсалмер, Індія (8)

Місто Джайсалмер, Індія (9)

Місто Джайсалмер, Індія (10)

Місто Джайсалмер, Індія (11)

Місто Джайсалмер, Індія (12)

Місто Джайсалмер, Індія (13)