«Нора гоббіта»: розкішне житло в дусі фентезі (фото)

565

Минуло вже 15 років з екранізації роману «Володар перстнів» і майже 80 – з моменту виходу книги про пригоди гоббіта, а інтерес до фентезійному світу не вгасає досі. У Великобританії виставлено на продаж будинок, зовні виконаний у вигляді нори гоббіта. Однак всередині житла панує справжній комфорт класу «люкс».

1_2

Більше 40 років тому архітектор Arthur Quarmby побудував будинок для своєї родини і назвав його Underhill . Він позиціонується як один з найяскравіших прикладів елегантності серед «земних» будинків. Будинок розташований серед зелених пагорбів в Holme (Англія). Площа будинку становить 371 кв.м. Головною прикрасою інтер’єру вважається басейн під скляним куполом, розташований в центрі будинку. Доповнюють дизайн кам’яні арки по колу. У самому будинку розташовано чотири спальні, музична кімната, вітальня, кухня з їдальнею і зона відпочинку біля басейну.

2_2

3_2

4_3

Характерною рисою будинків «гоббітів» є круглий вхідний отвір. У Underhill обладнаний саме такий вхід, що робить будівлю ще більш колоритною. Вартість «Нори гоббіта» не багато, не мало – майже 1 мільйон доларів.

5_1

Underhill – будинок в зеленому пагорбі.

6_1

Джерело: budport



• не пропусти