Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет, Норвегія (16 фото)

1496

Озеро Хорніндальсватнет (норв. Hornindalsvatnet), одне з найкрасивіших озер світу, а також найглибше озеро в Норвегії і у всій Європі , глибина 514 м. розташовується в західній частині Скандинавії, в фюльке Согн-ог-Фіордані, на березі міста Хорніндаль.

Тут приємно відпочити, забронювавши номер в затишному готелі, і зміцніти духом, займаючись плаванням, веслуванням або, наприклад, риболовлею. Озеро примітне не тільки любов’ю туристів до цього місця, але і географічними характеристиками.

На сьогоднішній день численні туристичні компанії пропонують екскурсії по Норвегії з відвідуванням саме цього озера, вважаючи його справжньою перлиною Норвегії і фінальною крапкою подорожі, без якого вона була б далеко не повною.

Вода в озері Хорніндальсватнет вважається однією з найчистіших у світі завдяки тому, що в нього не впадають річки з льодовиковим наповненням. Все це притягує любителів природи половити рибу в Норвегії: справа в тому, що озеро має унікальну фауною, а багато риб, що мешкають в цьому озері, водяться тільки там.

На перший погляд, озеро не містить в собі ніяких особливостей, симпатичне маленьке озеро на мальовничому березі Скандинавії. Площа озера всього лише 50 км², воно займає лише 19 місце серед озер Норвегії, але от глибина озера становить 612 метрів. До таких даних вперше прийшла телефонна компанії Норвегії Telenor в 1990-х рр., коли згідно замовлення повинна була прокласти оптоволоконний кабель по дну озера. Результати приголомшили співробітників компанії. З таким показником Хорніндальсватнет вважається найглибшим озером Європи.

За офіційними даними глибина озера дорівнює 514 метрів. Незважаючи на цей трохи гнітючий норвежців факт, озеро Хорніндальсватнет займає 12 місце в офіційному списку найбільш глибоких озер світу.

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (1)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (2)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (3)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (4)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (5)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (6)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (7)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (8)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (9)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (10)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (11)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (12)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (13)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (14)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (15)

Одне з найкрасивіших озер світу, озеро Хорніндальсватнет (16)