Кришталево чиста вода річки Верзаска на глибині 15 метрів, Швейцарія (9 фото)

1674

Вода в річці Верзаска (Verzasca) настільки чиста, що можна розглянути в деталях міст над нею з глибини 15 метрів. 30-кілометрова швейцарська річка відома у всьому світі своїми бірюзовими водами. Фотографують її в більшості зверху, з гір, і набагато рідше зустрічаються фотографії, зроблені з дна.

38-річний фотограф Клаудіо Газзаролі (Claudio Gazzaroli) відвідав річку в місці, де над нею споруджено арочний міст, відомий під назвою “Римський міст”. Раніше він фотографував цю місцевість, як і всі туристи – зверху, але тепер захотів у буквальному сенсі “проникнути глибше” і зняти знаменитий туристичний об’єкт з нового ракурсу – з-під води. Для того, щоб управляти камерою в підводному світі, потрібен деякий досвід, але дайвінг , яким займається фотограф багато років, сприяв створенню рідко зустрічаються фоторобіт – коли наземні об’єкти фотографують крізь многометровую товщу води.

Каже Газзаролі: “Я хотів показати красу цього місця по-новому. Тут зосереджено дві пам’ятки – природна і споруджена людиною. Перша – це сама річка, друга – міст. Прозорість води просто дивовижна. Я люблю це місце і відвідав його близько двохсот разів. Мені хотілося сфотографувати підводний світ Версазки вже давно, і тепер я щасливий”.



• не пропусти