Прекрасна незвичайна річка Лі, Китай (12 фото)

1580

Китайська провінція Гуансі може похвалитися характерними карстовими утвореннями, різноманітно формуються в результаті вивітрювання та ерозії мільйонів років. Найбільш відомим є річка Лі, яка нагадує чітку стрічку нефриту, обмотаної навколо незвичайного виду зелених пагорбів. Річка Лі здається перлиною в красивих краєвидах Китаю. Річка вважається найчистішою в Китаї і просто вражає своєю неймовірною красою і таємничістю. Кожен фотограф мріяв би потрапити сюди і відобразити неповторні кадри.

Кожен, хто мав щастя хоч раз тут побувати випробував незвичайні почуття. Річка звивається серед безлічі безмовних гір і оксамитових пагорбів, ніби перламутрова шовкова стрічка. І все це разом створює враження незвичайної казки.

Існує дуже цікава легенда, пов’язана з цим місцем. Вона говорить про те, що колись на небі жив Король мавп і були в його розпорядженні дев’ять райських жеребців. Але одного разу в відсутність Короля, який іноді спускався на землю для наведення порядків, жеребці втекли в одне затишне і гарне містечко, якраз до берегів річки Лі. І ось виявивши відсутність коней, владики небесні стали шукати і знайшли їх у тієї самої річки. Жеребці спробували сховатися від них і понеслися до гори, але не встигли і біли перетворені в покарання у камінь.

Мальовничі місця, яких на річці Лі велика безліч, часто зображують на листівках.



• не пропусти