Найзеленіша та найкрасивіша вулиця світу – Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (6 фото)

623

Найзеленіша вулиця світу - Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (2)

Руа-Гонсалу-де-Карвальо – вулиця, розташована в Порту-Алегрі, столиці і найбільшому місті бразильського штату Ріо-Гранде до Сул. Оточена деревами з обох сторін, вулиця стала всесвітньо відомою після кампанії по її збереженню, масово поширеної в Інтернеті. Саме ця кампанія і створила їй славу найвродливішої та найзеленішої вулиці в світі.

Ми вже писали про Найвідоміші вулиці світу, але нічого не було сказано про найзеленішу вулицю. Виправимо цей недолік, відвідавши Бразилію і місто Порту-Алегрі.

На проміжку в 500 метрів тротуари засаджені більш ніж сотнею величезних палісандр, порівнянних в деяких випадках з будівлями в сім поверхів. Як стверджують деякі літні жителі, дерева були посаджені в 1930-х співробітниками німецького походження, які працювали на пивоварному заводі району.

Найзеленіша вулиця світу - Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (3)

У 2005 будівництво алеї поблизу викликало ризик змін цієї красивої вулиці, спонукаючи жителів мобілізуватися і протестувати. Кампанія була успішна, і 5 червня 2006 тодішній мер Хосе Фогаза підписав декрет, який робить вулицю Гонзало де Карвалью “історичною, культурною і екологічною спадщиною міста Порту-Алегрі”.

Найзеленіша вулиця світу - Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (5)

Фотографії вулиці, поширені серед груп захисників навколишнього середовища і тунелю дерев стають все більш і більш популярними. У 2008 португальський біолог побачив картини і написав у власному блозі, що це найкрасивіша вулиця в світі. Прізвище таким чином приклеїлося до Руа-Гонсалу-де-Карвальо, відображаючи всю красу.

Найзеленіша вулиця світу - Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (6)

Найзеленіша вулиця світу - Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (1)

Найзеленіша вулиця світу - Руа-Гонсалу-де-Карвальо в Бразилії (4)



• не пропусти