Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (6 фото)

533

Відомий російський сатирик Еміль Лагідний з приводу приходу весни жартував, що в цей час року навіть чобіт чоботу шепоче на вушко щось ніжне. Дійсно, варто зимі зняти оборону, як уже все розцвітає, пахне і радує око, а серце тріпоче від теплоти почуттів. І вже якщо на світ хочеться дивитися крізь рожеві окуляри, то варто відправитися в незвичайний японський парк Хіцужіяма (Hitsujiyama Park) , де море розливання рожевого, фіолетового і білого флоксу.

Про красу японської природи можна говорити нескінченно довго. Тиха гармонія суворих гірських пейзажів і запаморочлива колірна розсип на рівнинах створюють ефект просто чудовий.

Справжнє роздолля для туристів у парку Хіцужіяма з кінця квітня і до середини травня. Тут проходить фестиваль квітів, на якому можна побачити не тільки величезні клумби, що більше нагадують різнокольорові килими, але і всілякі «квітучі» скульптури. Всього в парку налічується більше 400 000 рослин восьми сортів. У парку відкривається прекрасний вид на гірський масив Daisetsuzan: його сніжні вершини і прикрашені тюльпанами схили чудово доповнюють мальовничу картину. До речі, крім флокса, в парку Хіцужіяма можна побачити близько 1000 вишневих дерев, які є справжнім символом японського весняного настрою. Вишні Йошино, «плакучі» вишні і дерева з особливими «подвійними» пелюстками – це різноманіття форм і фарб не залишить нікого байдужим!

Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (1)

Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (2)

Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (3)

Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (4)

Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (5)

Весна в рожевих фарбах: квітучий парк Хіцужіяма (6)



• не пропусти