Мальовничий острів Чеджу біля берегів Кореї (фото)

2215

Острів Чеджудо (раніше острів Чеджу) розташований біля південного узбережжя Південної Кореї в Корейській протоці. Чеджу став окремою галуззю в 1946, це перша і єдина Спеціальна Автономна Область Кореї. Його столиця – Чеджу-Сіті. Острів Чеджудо, також відомий як “Острів Богів”, є популярним місцем для відпочинку корейців і іноземців і головним призначенням для медового місяця у корейських молодят. Незважаючи на спроби представити острів як “корейські Гаваї”, кліматологічних і географічно Гавайські острови і Чеджу мають мало спільного. Острів пропонує відвідувачам широкий діапазон розваг: піший туризм на Халла-Сан (найвищий пік Південної Кореї), спостереження сходів сонця і закатов біля океану, верхові поїздки на конях, або просто відпочинок на піщаних пляжах.

У нещодавно опублікованій статті про 7 нових чудес природи острів Чеджу зайняв одне з лідируючих місць, тепер же про нього буде окрема розповідь.

Хоча туризм – одна з головних галузей промисловості на острові, багатьма готелями та іншими туристичними областями керують материкові компанії, більша частина доходу ніколи не поповнює місцеву економіку.

Місцева традиційна культура абсолютно контрастує по відношенню до материка (і більшій частині Азії), так як є матріархальний. Ловом риби тут займаються жінки. Також, звичне видовище у берегової лінії Чеджу – жінки – водолази, що стали одним із символів острова. Ще більш культовими є статуї-дідусі, гігантські статуї з базальту. Їх часто можна бачити біля ресторанів, і у безлічі інших місць.

Острів знаходиться на кордоні помірних і субтропічних зон. Пляжний сезон триває з липня до вересня. Літо спекотне, середня температура влітку становить 26°C (найвища 33°C), температура води у верхніх шарах – 28°C. У Чеджудо тепла й суха осінь, коли повітря стає прохолоднішим, а водна температура залишається на літньому рівні до жовтня. Коротка і помірна зима зі снігопадами в північній частині острова і в нагір’ї, в той час як у південній частині фермери збирають мандарини. І нарешті тепла весна, коли все навколо квітне. Протягом усіх сезонів окрім літа острів відомий своїми сильними вітрами.