Визначні пам’ятки Кельна

1384

Кельн багатий безліччю унікальних пам’яток. На туристичній карті Німеччини це один з найбільш відвідуваних міст. У цій збірці я розповім Вам про найцікавіші для мандрівників місцях, які обов’язково варто відвідати, перебуваючи тут.

Кельн може з легкістю похвалитися, представивши свою довгу і багату подіями історію, і Ви побачите докази цього по всьому місту. Кельнський собор – найбільший собор Німеччини і значимий об’єкт Світової спадщини ЮНЕСКО. Парк міста Рейнгартен і старий квартал – стійкі фаворити як у місцевих жителів, так і у туристів. Це чудове місце, щоб відправитися на прогулянку і зупинитися в одному з традиційних пивоварних пабів. Ви також знайдете вражаючу групу з дванадцяти великих романських церков в центрі міста. Звичайно ж, почати огляд можна з найпопулярнішою і грандіозної пам’ятки Кельна – Кельнського собору . Кельнський собор з його двома вежами 157 метрів заввишки був відомим орієнтиром міста і найвідомішим архітектурним пам’ятником Німеччини протягом багатьох сторіч. Знадобилося 632 року для найбільшого собору Німеччині, щоб завершити будівництво. Собор – одна з найважливіших церков паломництва в Європі, привертаючи відвідувачів з усіх континентів. 6.5 мільйонів відвідувачів щороку роблять собор пам’ятка Німеччини номер один. Багато познайомилися також і зі старим містом Кельна. На тлі Дьюц-Брідж і Гогенцоллерн-Брідж, барвисті будівлі щільно встановлені поруч один з одним рядом з Готичним собором і романської церквою Св. Мартіна на березі Рейну. Незліченні ресторани, пивні, бари та закусочні у вузьких доріжках пропонують привабливе місце для туристів і місцевих жителів, щоб провести вільний час. Це також відправна точка для річкових круїзів по Рейну. Кельн відомий своїми церквами. Ви знайдете унікальний ансамбль дванадцяти великих романських стилів – це справжні коштовні камені середньовічної архітектури, розташовані в компактній області в межах середньовічних міських стін. Серед найважливіших церков в Західній Європі вони займають далеко не останнє місце. На цьому на музеях ми не зупиняємося, і вирушаємо в Wallraf-Richartz, музей, де зібрана значна колекція художніх робіт, що покриває кожен жанр мистецтва з 13-го до дев’ятнадцятого сторіччя. Серед музеїв міста можна виділити музей Шоколаду, розташований поблизу відомої шоколадної фабрики міста, цей музей включає різноманітну колекцію шоколадних художніх створінь і художніх робіт, пов’язаних з солодощами. Це одна з найбільш відвідуваних музейних пам’яток Кельна. Ще одне цікаве місце – Людвіг. У цьому художньому музеї розміщується різноманітна колекція, яка включає всі від Далі і Уорхолла до однієї з найбільших у світі колекцій Пікассо. Відкритий з вівторка по неділю (включаючи вихідні дні) з 10:00 – 18:00, Людвіг завжди готовий прийняти відвідувачів.

Відзначимо також, що в місті влаштовується одна з наймасштабніших і відвідуваних різдвяних ярмарків в Європі – Кельнський Різдвяний Базар, де панує чудова атмосфера справжнього свята.

Перебуваючи в Кельні складно навіть уявити, що після Другої Світової війни місто повністю лежав у руїнах. Але коли бачиш фотографії, розумієш, яку важку роботу з відновлення провели люди:

Пам’ятки Кельна можна перераховувати вічно, тому ми згадали лише найвидатніші з них. Надалі список буде поповнюватися новими цікавими місцями, розповідями і фотозвітами. Слідкуйте за оновленнями і залишайте свої відгуки в коментарях.

Визначні пам'ятки Кельна (1)

Визначні пам'ятки Кельна (2)

Визначні пам'ятки Кельна (3)

Визначні пам'ятки Кельна (4)

Визначні пам'ятки Кельна (5)

Визначні пам'ятки Кельна (6)