Міська Ратуша Гамбурга

430

У Ратуші Гамбурга знаходиться міська рада і Сенат міста. Це одне з найвидатніших споруд, популярне у туристів і місцевих жителів. Багата своєю історією, Ратуша володіє основними рисами нео-ренесансу і щорічно приваблює велику кількість відвідувачів.

Як і у випадку з безліччю культових старовинних будівель по всьому світу, Ратуша за всю свою історію піддавалася руйнувань. У 1842 році вона була практично повністю знищена під час сильної пожежі. Але вже через кілька десятків років на місці згорілої звели нову будову. При цьому фасад його був дуже красиво прикрашений всілякими статуями. На той час вона була серед найбільших в Європі, з висотою в 112 метрів.

Величезна будівля вміщує цілих 647 приміщень, кожна з яких чудово прикрашена найкращими породами дерева і дорогоцінними металами. В обробці головним чином переважає стиль 19-х століть, з характерною йому розкішшю і пихатістю. Примітний і фонтан, який влаштований у внутрішньому дворі Гамбурзької Ратуші.

Завдяки розташуванню в самому центрі Гамбурга, тут завжди велелюдно, а на площі біля Ратуші проводяться свята, фестивалі і урочисті заходи.

Міська Ратуша Гамбурга (1)

Міська Ратуша Гамбурга (2)

Міська Ратуша Гамбурга (3)

Міська Ратуша Гамбурга (4)

Міська Ратуша Гамбурга (5)

Міська Ратуша Гамбурга (6)

Міська Ратуша Гамбурга (7)

Міська Ратуша Гамбурга (8)

Міська Ратуша Гамбурга (9)