Гамбург. Місто Мостів

2514

Гамбург – другий за величиною місто в Німеччині і одним з найкрасивіших в країні. Це популярне туристичне призначення через своєї сценічної краси та унікальної суміші історичних пам’яток, сучасних пабів і нічних клубів, включаючи всесвітньо відомий квартал червоних ліхтарів, Репербан. Незважаючи на те, що він розташований на річці Ельба, приблизно в 100 кілометрах від Північного моря, Гамбург – найбільший портове місто. У цього є найбільший порт країни – другий по завантаженості в Європі і третій за величиною в світі після Лондона і Нью-Йорка. Для тих, хто любить воду, суду і гавані, місто просто обов’язковий для відвідування. У цій статті ми розглянемо найпопулярніші мости Гамбурга і розповімо про кожний з них докладніше.

Гамбург фактично оточений з усіх боків водою. Річка Алстер розділена на два озера, які лежать по обидві сторони від міста, Binnen і Aussenalster (Внутрішній і Зовнішній) і потоки Річки Ельби прямо через у Північне море. Вся ця вода означає достаток каналів, потоків і мостів. Фактично, у Гамбургу більше мостів в межах міста, ніж у будь-якого іншого міста в світі і більше каналів, ніж у Амстердама і Венеції разом узятих. Загальна кількість мостів – приблизно від 2,300 до 2,500 – більше, ніж у Лондон, Амстердама і Венеції в загальному. У цій збірці Вас чекають найбільші і відомі мости Гамбурга.

Міст Кельбрандбрюке.

Кельбрандбрюке був відкритий в 1974 і є одним з найвидніших орієнтирів в Гамбурзі. 3940 метрів завдовжки, з центральним прольотом у 325 метрів, з 1974 до 1991 рік це був найдовший проліт мосту в світі. Тепер, це другий по довжині міст у Німеччині.

мост гамбурга

Ельбрюкен.

Ельбрюкен підрозділяється на декілька незалежних мостів, які перетинають Річку Ельбу в Гамбурзі. Два моста знову зливаються один з одним, оперізуючи найбільший річковий острів на Ельбі.

гамбург 
Старий міст Ельббрюке.

У 1899 був відкритий сталевий арочний міст 474 метрів завдовжки, побудований тоді для автомобілів. Це був перший автодорожній мостом через Судерельбе, тепер призначений тільки для пішоходів і велосипедистів. Між 1980 і 1995 він був радикально реконструйований.

Каттвік-Брюке.

Кеттвік – вертикальний міст ліфт 290 метрів завдовжки з двома порталами високого класу на 70 м для залізничного транспорту та автомобільного транспорту. Міст з’єднує Ельбу і Острів Вілхелмсбург Моорбург, був відкритий 21 березня 1973 року. З висотою в 46 метрів, це – найбільший вертикальний міст ліфт у світі.

Бруксбрюке.

У 1887 був відкритий міст Брукс, провідний в Шпейхерштадт. Міст прикрашений чотирма статуями, по одній у кожному з його кутів.Оригінальні скульптури були зруйновані під час Другої світової війни. У 2001 були встановлені нові.

Мости Ломбардс і Кеннеді.

Ломбард – дорога і залізничний міст по річці Алстер в Гамбурзі. Його назвали так після того, як тут відкрився ломбард в 1651 році.Оригінальний дерев’яний міст був замінений в 1865 році новим, 69 метрів завдовжки.

Поруч з Ломбард-Брідж знаходиться Кеннеді-Брідж. У 1953 був побудований другий міст, бо старий Ломбард-Брідж не міг впоратися з посиленим рухом. Міст спочатку назвали Новим Ломбардсбрюке. Був перейменований в Кеннеді-Брідж у 1963 на честь Джона Ф. Кеннеді після його вбивства. Обидва перерахованих вище моста ділять озеро Альстер на внутрішнє і зовнішнє.

Золленбрюке.

Це найстаріший міст у місті, що відноситься до часу 1663 року. Міст 25 метрів завдовжки, з його трьома арками різного розміру побудований з блоків пісковику. Рейки і ліхтарі тут збереглися ще з 19-го сторіччя, коли міст був розширений.

Еллернторсбрюке.

Кам’яний арочний міст, у протягом багатьох сторіч служив в якості прямого маршруту від Гамбурга до Алтона. Побудований в 1668, це другий найстаріший кам’яний міст в Гамбурзі.

Тростбрюке.

Це невеликий історичний міст, який перетинає один з каналів, що з’єднують території дока міста з Рікою Ельбою. Розташований на південному заході центру міста. Міст 1881 споруди колись відзначав кордон між старими і новими містами Гамбурга. Кам’яна споруда відомо наявністю статуй графа Адольфа III і єпископа Ансгера, який заснував міський собор.

Різендамбрюке.

Міст був названий в пам’яті про Хайнріха Мюллер Різе, який керував заводом з переробки кукурудзи в крупи в 13-му сторіччі. Був побудований в 1843 році. Люди приходять сюди, щоб побачити чудовий вид на річку, де можна погодувати лебедів хлібом.

Сламатьенбрюке.

Один з менш відомих мостів – знаходиться в районі Нойштадт на Людвіг-Ерхард-Стріт, яка перетинає Альстер. Починаючи з його завершення в 1959 році, він призначений для автомобілів.