На дні Бермудського трикутника знайшли затонуле місто

663

Засоби масової інформації повідомили про сенсаційне відкриття канадських дослідників. Вчені знайшли на дні моря, поблизу Бермудського трикутника древнє місто.

Група дослідників на чолі з канадською парою подружжя Пола Вайнцвейга і Поліни Залітцкі провели дослідження океанського дна в районі Бермудського трикутника. На початку нинішнього століття кубинський уряд запросив їх для картографічного опису океанського дна. Однією з цілей цього проекту був пошук затонулих іспанських кораблів зі скарбами.

Для цього вони використовували глибоководного робота, оснащеного гідролокатором та іншим високотехнологічним устаткуванням.

Вивчаючи знімки, отримані на глибині 180 метрів, дослідники виявили ціле місто з пірамідами, дорогами та іншими будівлями.

На зображеннях вони змогли розглянути скульптуру у вигляді сфінкса, скляну піраміду також були помічені вигравірувані написи на стінах будинків.

Вчені вважають, що місто належить древнім латиноамериканським культурам, зокрема культурі зниклої цивілізації Теотіукан, яка існувала на території сучасної Мексики і досягла свого розквіту в першому тисячолітті. Вважається, що ця цивілізація сильно вплинула на племена ацтеків, які прийшли пізніше. Передбачається, що затонуле місто був побудований півтори-дві тисячі років тому.



• не пропусти