Щороку від хронічних захворювань помирають 11 мільйонів дорослих людей. Те, як в наш час харчуються люди, приносить більше шкоди ніж, вживання наркотиків, алкоголю і тютюну разом узятих.
Виробництво їжі провокує третину парникових викидів на Землі, змінює клімат, знищує екологію.
Вчені встановили, що людство повинно вдвічі скоротити споживання червоного м’яса, а в багатих країн (США і Великобританії, зокрема) – на всі 80%.
“Рятівний” раціон, за розрахунками вчених, виглядає так:
– 500 г фруктів і овочів;
– 250 г молочних продуктів;
– 125 г бобових, сої або горіхів;
– 50 г рослинних жирів;
– 1 яйце в тиждень;
– 7 г червоного м’яса;
– 29 г птиці;
– 28 г риби.
У свою чергу лікар-дієтолог Карина Дейнеко наполягає, що 7 г м’яса – це занадто мало. Порція для дорослого повинна бути, в середньому, 100 г готового м’яса для жінок і 100-150 г – для чоловіків.
А ось кількість овочів варто подвоїти.
Нагадаємо, лікарі порадили, як харчуватися взимку – у морози не потрібно відмовлятися від жирів, зазначила лікар загальної практики.