Як поліпшити роботу печінки і підшлункової залози

    482

    Печінка і підшлункова залоза є життєво необхідними органами для травлення і організму в цілому.

    Вони регулюють гормони і очищають кров, а тому вкрай важливо постійно стежити за тим, наскільки ці органи здорові.

    Медики стверджують, що найголовнішими в даному питанні є профілактичні заходи, в першу чергу, правильне харчування.

    * Для активізації органів рекомендується випивати натще склянку води з невеликою кількістю лимонного соку, а через годину – стакан апельсинового. Цитрусові постачають організму необхідний вітамін С.

    Відзначимо, що містять органічні кислоти диня, полуниця і кавун не надто корисні для печінки.

    * Лікарі радять 7-10 днів посидіти на очисній дієті для пожвавлення життєво важливих органів. Щодня слід випивати як мінімум 2,5 літра води. Крім того, треба вживати якомога більше свіжих овочів. У листовій зелені міститься багато вітаміну В.

    Салати можна доповнювати дієтичним м’ясом (курка, індичка) або рибою (лосось), а також волоськими горіхами або артишоками.

    * Домашній йогурт, як і інші продукти, багаті пробіотиками, – кефір, водорості, чайний гриб, посилять захисні функції організму.

    * Серед лікарських рослин корисними для печінки і підшлункової залози вважаються розторопша, кульбаба.



    • інші новини