Названа безпечна доза кави для людини

    276

    Вчені продовжують руйнувати міфи про шкоду кави і доводити його користь для організму. За їх словами, кава допомагає врятуватися від захворювань серця, якщо пити не більш трьох чашок в день.

    Так, австралійські дослідники встановили, що часте вживання кави не небезпечне для серця, а навпаки, допомагає знизити ризик аритмії, передає EurekAlert!. Медики проаналізували результати робіт, присвячених пошуку зв’язку між вживанням кофеїну і передсердними і шлуночковими порушеннями серцевого ритму.

    Так, в одному з досліджень за участю 228 465 осіб результати продемонстрували, що при вживанні кави знижується ризик фібриляції передсердь. Ще одна робота за участю 115 993 пацієнтів, показала зменшення частоти фібриляції на 13%.

    За словами експертів, про шкоду кави свідчать тільки рідкісні випадки, скоріше виключення. Кофеїн працює як стимулятор нервової системи і блокує дію аденозину, сприяє фібриляції передсердь.

    Більш того, порція кави, рівна 500 мг в день, не впливає на шлуночкову аритмію. У пацієнтів, які перенесли інфаркт міокарда і пили в середньому 353 міліграма кави на добу, відновилася частота серцевих скорочень.

    Ризик розвитку аритмій підвищувався тільки у тих пацієнтів, хто випивав 9-10 чашок кави в день. А в середньому безпечна доза становить 300 мг на добу (тобто, три чашки).