В Україні з’явилася “дорожня карта” по відновленню ядерного статусу – генерал

    483

    Повернення України до питання відновлення ядерного статусу – це закономірне явище, і в нас є для цього потенціал.

    “Ми зараз є свідками того, що Будапештський меморандум кинув Україну на призволяще, тоді, коли треба, його основні підписанти нас не захистили. А одна з країн-підписантів – Російська Федерація – вчинила стосовно України збройну агресію, анексувала Крим і окупувала частину Донбасу”, – сказав у коментарі “Обозревателю” експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант, ветеран розвідки Василь Богдан.

    За його словами, Україні не потрібно було позбуватися тактичної ядерної зброї, яка б давала можливість убезпечити себе від агресивних дій сусідніх країн.

    “Те, що Україна може згодом повернутися до цієї ситуації – це закономірне явище. У нас є для цього і економічний потенціал, і технічний, і інтелектуальний, і конструкторський, і промислові потужності для того, щоб це все відновити”, – заявив генерал.

    При цьому Богдан вважає, що Україна вже відкрила вікно можливостей в напрямку відновлення ядерного статусу тим, що відпрацювала і затвердила ракетну програму.

    “Оця ракетна програма є тим шляхом, або дорожньою картою, яка дозволить на певному етапі здійснити те, про що ми говоримо. Але ці речі складають державну таємницю, і ніхто вам відкрито про це не скаже”, – пояснив він.