Отруєння Скрипаля: Лавров пригрозив Лондону наслідками

    369

    Москва наполягає на тому, що влада Росії і Великобританії повинні провести консультації через можливі наслідки для відносин двох країн після отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля.

    Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

    При цьому дипломат наголосив, що “Лондону доведеться відповісти за спробу грубо ввести в оману світову громадськість”, передає РІА Новости.

    “Для них не визнання – цариця доказів, а підозра, що вони самі висувають, має сприйматися всім світовим співтовариством як цариця доказів. Так справа не піде. Ми будемо відстоювати міжнародне право й аргументів у наших партнерів ми не бачимо”, – додав Лавров.

    “Є регрес, прогресу ми не спостерігаємо. Ми так і не отримали ніякого офіційного запиту від Лондона в зв’язку зі справою про отруєння Сергія Скрипаля та його дочки. Ми, в свою чергу, офіційно повідомили англійців, що ми будемо готові відповісти на запит, якщо вони цей запит сформулюють на основі своїх власних британських зобов’язань по Конвенції про заборону хімічної зброї, яка вимагає у такого роду ситуаціях спрямовувати офіційний запит компетентним органам країни, про підозру щодо якої йде мова. такого запиту направлено не було”, – заявив Лавров



    • інші новини