Українську радіостанцію оштрафували за російську пропаганду

    88

    19 січня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіо “МіКомп” на 44 тис. грн за транслювання в ефірі російської пропагандиської пісні “День и ночь”. Автор — 26-річний реп-виконавець Матвєй Мельников. Виступає під псевдонімом Мот. Телерадіокомпанія знаходиться у місті Кам’янське на Дніпропетровщині, пише gazeta.ua.

    “Русские идут, так что все ховайтесь. Мы подымаем, мы подымаем на уши планету в такт. Мы подымаем, мы подымаем бело-сине-красный флаг. Кто устал, тот и слабак, остановиться никак”, – процитував текст пісні голова Нацради Юрій Артеменко.

    “Про пропагандистку пісню в ефірі “МіКомп” раду повідомив слухач. Після перевірки за необхідність стягнення штрафу у 25% від суми ліцензійного збору усі члени проголосували однозначно”, – додав він.

    Нагадаємо: 30 листопада 2016 року вступив в силу закон, що надає Нацраді з телерадіомовлення право штрафувати телерадіоорганізації за заклики до війни і насильницької зміни конституційного ладу. За порушення закону передбачено стягнення з мовників і провайдерів програмної послуги штрафів у розмірі 25%, 10% і 5% від суми ліцензійного збору. Він залежить від складності порушень.