Соціологи запитали українців, чи готові вони захищати Батьківщину

    3344

    Тільки 23,9% українців готові захищати країну зі зброєю в руках. Такі дані дослідження оприлюднив Центр імені Разумкова, пише газета “Експрес”. 
    27,5% опитаних відповіли, що долучаться до оборони Батьківщини у волонтерському русі, а 30,4% відповіли, що не готові захищати країну.
    — Чи достатньо нам такої кількості захисників?
    — Її б було достатньо, якби в нас була, приміром 150-тисячна професійна високомотивована армія плюс мобілізаційний резерв сил територіальної оборони, — вважає Валентин Бадрак Директор аналітичної організації “Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння”. — Хоча ці цифри — не стільки відповідь на питання готовий чи не готовий. Це результат невдоволення населення державною політикою у сфері оборони.
    Я впевнений, що в числі тих, хто відповів “не готовий,” є й люди, які вже встигли повоювати за Батьківщину, але владна політика в сфері безпеки певним чином їх демотивувала. Тобто, ці люди влилися б у лави професійної армії, якби підхід з боку держави був інший.
    — Тобто, ці цифри не є показником непатріотичності?
    — Ні, думаю, що ні. Це просто результат невдоволення в суспільстві діями влади в сфері безпеки.
    Хоча й не слід забувати, що завжди буде якась частина населення, яка жодним чином не асоціює себе з якимись військовими справами та армією з релігійних переконань чи своїх психологічних особливостей.
    Віктор ДУДАР


    • інші новини